Sonny Rollins

Tarihler: 02 Kasım 2011 Çarşamba ~ 02 Kasım 2011 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 100 TL - 90 TL - 75 TL - İndirimli: 60 TL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, İş Sanat

Adres: İş Kuleleri 4. Levent İstanbul Acıbadem İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 2, 2011 ~ Kas 2, 2011

CAZIN USTALARI
SONNY ROLLINS
02 Kasım 2011 20:00

İş Sanat bu sezon cazın ustaları kuşağını Grammy ödüllü Amerikalı tenor saksafoncu Sonny Rollins ile açıyor. John Coltrane ile birlikte tenor saksafon deyince akla gelen iki isimden biri olan 82 yaşındaki Rollins, caz müziğin en önemli ve etkili müzisyenlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Charlie Parker’ın takipçisi olarak başladığı kariyerine daha sonra akıl hocası olan efsane piyanist Thelonious Monk’un izinden giderek devam eden saksafonun duayeni, henüz yirmi yaşına gelmeden Babs Gonzales, J.J. Johnson, Bud Powell ve Miles Davis gibi sanatçılarla kayıtlar gerçekleştirdi.

Sadece bebop ve hard bob dönemlerinin tek kalıcı tenor saksafoncusu değil aynı zamanda en büyük çağdaş caz saksafonculardan biri olarak da tarihe geçen Rollins, akıcı ve armonik açıdan yenilikçi fikirleri, melodik hassasiyeti, zahmetsiz çalma stili ve eşsiz tonu ile her zaman çok farklı nesilden müzisyenlere ilham kaynağı oldu. Aralarında “St. Thomas”, “Oleo”, “Doxy” ve “Airegin”in de bulunduğu pek çok parçası caz standartlarına giren sanatçı, kendine has tonu duyulduğunda tanınan ender müzisyenlerden biri. Sürdürdüğü uzun ve verimli kariyeriyle müzik tarihindeki istisnalardan biri olan Rollins, çalışmalarıyla caz müziğin oldukça keyifli, tanınabilir ve üretilebilir olduğu görüşünü de pekiştirdi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT