Souad Massi

Tarihler: 20 Ocak 2012 Cuma ~ 20 Ocak 2012 Cuma - Saat: 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 55.50 TL - 50.00 TL - Tam 39.00 TL İndirimli 34.00 TL - Öğrenci 22.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, İş Sanat Kültür Merkezi

Adres: İş Kuleleri 4. Levent İstanbul Levent İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 20, 2012 ~ Oca 20, 2012

Dünya müziği sevenlerin ilgi ve beğeniyle takip etti sanatçıların başında gelen Cezayir’in parlayan yeteneği Souad Massi, ilk kez ülkemize konuk oluyor. Politik içerikli müzik yapması sebebiyle Cezayir'den ayrılarak Fransa'ya yerleşen Massi; ağırlıklı olarak Arapça ve Fransızca müzik yapmakla birlikte, İngilizce ve Berberice de şarkı söylüyor.

Ağabeyi besteci, erkek kardeşi müzisyen ve kız kardeşi dansçı olan Massi, sanatçı kimliğiyle de kendisine destek veren ailesinin teşvikiyle 17 yaşından itibaren gitar konserleri vermeye başladı. İlk başlarda flamenko tarzında müzik yapan bir grubun üyesi olan sanatçı, daha sonra “Atakor” adlı bir rock grubu kurdu. Tek bir albümü olan Atakor, yaklaşık yedi yıl boyunca Cezayir’i baştan sona dolaştı.

Bu vesileyle Massi, hem ülkesini daha detaylı tanıdı hem de yöresel ezgileri bir araya getirdi. Ölüm tehditleri aldığı Cezayir’in 90’lı yıllardaki çalkantılı atmosferinden çıkarak 1999’da Paris’te gerçekleştirilen “Femmes d'Algerie” (Cezayir’den Kadınlar) Festivalinde sunduğu başarılı performansıyla dünya müziği platformunda ilgi odağı olan Massi, halk, chaâbi, rock gibi farklı türleri bir araya getirdiği ilk albümü Raoui ile uzun süre Fransa müzik listelerinin başlarında yer aldı.

Ritmik melodileri ve duru sesiyle seslendirdiği sosyal içerikli sözlü şarkılarıyla 60’lardaki protest sanatçıların çağdaş bir yansıması olarak görülen Massi, her konserinde dinleyicilerini büyülemeyi başarıyor. Souad Massi, Raoui (2001), Deb (2003), Mesk Elil (2005), Acoustique (2008) ve Ô Houria (2010) adlı albümlere imza attı.

Sempatik yapısı ve canlı kişiliği ile günümüzün en etnik aktivist sanatçıları arasında yer alan Massi, eleştirmenler tarafından asi tarzıyla sıklıkla Joan Baez ve Tracy Chapman ile özdeşleştiriliyor. 2002 yılında en prestijli dünya müziği ödüllerinde “BBC Radio 3” ve Fransa’da altın plak ödülüne layık görülen sanatçı, güzel sesi ve zarafeti ile günümüzün önde gelen dünya müziği elçileri arasında yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT