Söyle, Ben Senim - Mevlana

Tarihler: 24 Haziran 2012 Pazar ~ 24 Haziran 2012 Pazar - Saat: 20:00

Yer: Aya İrini Müzesi

Ücret: 5. Kategori - Balkon - 134.00 TL, 1. Kategori - 90.00 TL, 2. Kategori - 67.50 TL, 3. Kategori - 45.00 TL, 4. Kategori - Öğrenci - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Aya İrini gişe.

Adres: Topkapı Sarayı 1. Avlu Sultanahmet İstanbul Fatih İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 24, 2012 ~ Haz 24, 2012

40. İstanbul Müzik Festivali, 31 Mayıs - 29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Lucas Vis: Müzik direktörü
Tessa Joosse: Video skenografi

VocaalLAB
Hezarfen Ensemble

Program
Michael Ellison
Söyle Ben Senim*

* Türkiye prömiyeri, İstanbul Müzik Festivali ve Rotterdam Operadagen ortakyapımı.

Festival, bu konserde, değerli bir işbirliğine imza atarak Hollanda-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 400. yıldönümü kutlamaları kapsamında, günümüzün önemli bestecilerinden Michael Ellison’ın “Söyle, Ben Senim” adlı çağdaş müzik tiyatrosunun Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapıyor. Festivalin Rotterdam Operadagen ile ortak olarak gerçekleştirdiği Mevlana Celaleddin Rumi ile onun gönül dünyasının rehberi Şems-i Tebrizi'nin ölümsüz hikâyesine dayanan bu proje, teatral, kültürlerarası ve müzikal klişeleri bir kenara bırakarak Mevlana'nın Şems ile ilişkisini yalın bir dil ve dolaysızlık içinde anlatıyor.

Michael Ellison’ın gelenekselliği aynı anda çağdaş ve klasik bir duyarlılıkla harmanlayan, özgün müzikal anlatısı, bu güçlü ve sürükleyici eserde doruk noktasına ulaşıyor. Bestecinin yapıtları bugüne kadar başta New York Youth Symphony olmak üzere Gaudeamus Festival, National Endowment for the Arts (ABD), Fulbright Foundation ve ASCAP gibi birçok kurum ve festival tarafından ödüllere layık görüldü. VocaalLAB korosu, Hezarfen Ensemble ve Mensum Ibrahimov, Ekaterina Levental, Arnout Lems’in katılımıyla sanatseverleri benzersiz ve yenilikçi bir deneyime davet eden “Söyle, Ben Senim” evrensel olduğu kadar çağdaş insanın durumu ile dokunaklı biçimde bağlantılı…

"Söyle Ben Senim", günümüz kültüründe ne Doğu ne Batı kökenli, ancak aynı anda ikisinde de var olan, böylelikle Doğu-Batı ikiliğinin ötesine geçerek insanlığın kalıcı temel özelliklerini sorgulayan bir buluşma noktası, bir forum, yaratıcı bir çekicilik sunuyor: “Sen hepsinin içinde bir tane, söyle ben kimim? Söyle, ben senim.”

Bu konser Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenmektedir.

Arasız 60’ sürer.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT