SPIN

SPIN

Tarihler: 21 Mart 2024 Perşembe ~ 21 Mart 2024 Perşembe 21:30 - 23:50

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş: 350.-TL

Nereden Alınır: https://nardisjazz.com/

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 21, 2024 ~ Mar 21, 2024

Türkiye caz sahnesini yakından takip edenlerin iyi tanıyacakları 6 müzisyenden oluşan SPIN, 2024 yılına geldiğimizde, bugünkü ana formatında saksofonda Yahya Dai, trumpette Barış Doğukan Yazıcı, gitarda Sıtkı Sırtanadolu, piyanoda Jef Giansily, kontrbasta Ozan Musluoğlu ve davulda Ferit Odman’dan oluşmaktadır. Spin, ismini ünlü piyanist Thelonious Monk’un meşhur bir hareketinden, konserlerinde müzik yükseldiği zamanlarda kalkıp adeta huşu içinde kendi etrafında dönmesinden almıştır.

Temelleri 2000’li yıllarda atılan SPIN, özgün bestelerden oluşan bir müzikal oluşum . 2007 yılında “ILK” adlı albumlerini yayınladılar. Albümde sekiz orijinal parça yer aldı. Her ne kadar grubun beste departmanında ağırlıklı olarak Sıtkı Sırtanadolu’nun çalışmaları yeralsa da, SPIN’in geleneğinde kolektif yaratım grubun müzikal mayasını oluşturmaktadır.

SPIN’ in müziği, cazın çağdaş kanadında yer alan ve günümüz cazının tadlarını taşıyan, New York’tan Avrupa cazına kadar uzanan bir çizgiye sahip. Grubun bestelerinin çoğunda kuvvetli melodiler öne çıkarken, armonik zemini de doğaçlama için grup üyelerine özgür alanlar açmakta. Dinleyiciyle iletişim kurmak, duyguyu karşı tarafa doğru aktarabilmek grubun ana müzikal misyonunu oluşturmakta.

Yahya Dai (ts),
Barış D. Yazıcı (tp),
Sıktı Sırtanadolu (g),
Jef Giansily (p),
Ozan Musluoğlu (b),
Ferit Odman (d).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT