Spira Mirabilis

Tarihler: 23 Şubat 2013 Cumartesi ~ 23 Şubat 2013 Cumartesi Saat: 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 48.50 TL 2. Kategori - 38.50 TL 3. Kategori - 28.50 TL 4. Kategori - 18.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve CRR Konser Salonu gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 23, 2013 ~ Şub 23, 2013

Spira Mirabilis: Demokratik Orkestra

Şefsiz orkestra Spira Mirabilis 23 Şubat Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’unda seyircileri bugüne kadar dinlemedikleri bir Mendelssohn İtalyan Senfonisi ile büyüleyecekler.

Bir saat sürecek olan konserin başında Spira üyeleri herkesi şasırtacak hikayelerini anlatacak ardından da Senfoni dinletisi...

Spira Mirabilis bundan beş sene önce Avrupa’nın önde gelen orkestralarında çalan dört  genç müzisyenin  ön ayak olmasıyla ortaya çıkmış bir orkestra. 

Bu orkestranın en büyük özelliği şefsiz konser vermeleri ! 

Onlar kıssadan hisse kararları bir kişinin eline bırakmak yerine zorluklarla birebir yüzyüze gelerek, herkesin fikirlerini açık olarak söylediği bir ortamda sanatlarını yapıyorlar.  Provaları, şefli bir orkestranın provalarından belki beş misli daha uzun sürüyor çünkü bazen yeri geliyor tek bir nota üzerine herkes farklı bir görüş getiriyor. Ancak bu bir neticeye varmalarına mani değil. Böyle demokratik bir ortamda düşüncelerini açık açık paylaşmanın ve başka düşüncelere ve eleştirilere açık olmanın onları daha da sabırlı, anlayışlı ve açık görüşlü olmaya ittiklerini söylüyorlar.

Timoti Fregni (keman), Lorenza Borrani (keman), Giacomo Tesini (keman) ve Miriam Caldarini (klarinet)’nin önderliğinde kurulmuş olan ve bünyesinde 40’a yakın sayıda müzisyen barındıran Spira Mirabilis bugün Londra Southbank Centre, Amsterdam Concertgebouw, Essen Philharmonie, Musikfest Bremen gibi  dünyanın en önemli festival ve konser salonlarında izleyicilerle buluşuyorlar. İlk kez Istanbul’a gelen Spira Mirabilis Türk dinleyiciler ile 23 Şubat Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda buluşacak.

Bu orkestranın oluşturulmasındaki anafikir genç müzisyenlerin biraraya gelip geleneksel orkestra provalarının aksine, zaman kısıtlığı nedeniyle eserleri hızlı bir şekilde prova edip, konsere çıkmak yerine, sadece tek bir eser üzerine yoğunlaşıp, hiçbir kaygı gözetmeksizin, o eseri derinlemesine inceleyip üzerine çalışmak ve çalmak.  Spira Mirabilis’in öyküsü aslında 2007 yılında İtalya’nın Formigine şehrinin Belediye Başkanlığını yapan Paolo Negro’nun Timoti Fregni’in göndermiş olduğu mektuba karşılık vermesiyle başlamış. Formigine, İtalya’da Modena’ya 20 dakika uzaklıkta bir kasaba kenti ve o güne kadar sadece futbolcu Christian Zaccardo ve olimpiyatlarda altın madalya kazanmış olan yüzücü Cecilia Camellini’nin  doğum yeri olarak anılırken bugün artık Formigine aynı zamanda Spira Mirabilis’in evi! 

Paolo Negro Spira’nın şehre gençlik enerjisini getirebileceğini umut ederek hiçbir şey talep etmeksizin istedikleri kadar çalışabilecekleri ve kalabilecekleri bir yer tesis etmiş. Spira üyeleri senede 6 kere ikişer haftalık periyotlarla Formigini’de buluşuyor. Geri kalan zamanlarında ise Avrupa’nın çeşitli orkestralarında günümüzün önde gelen şefleriyle birlikte turnedeler.


- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT