St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi

St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi

Tarihler: 10 Haziran 2017 Cumartesi ~ 10 Haziran 2017 Cumartesi 10 Haziran 2017 20:00

Yer: Aya İrini Müzesi

Ücret: 1. Kategori - 220.00 TL 2. Kategori - 165.00 TL 3. Kategori - 112.00 TL Öğrenci - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Topkapı Sarayı 1. Avlu Sultanahmet Fatih İstanbul

Telefon: 0212 528 45 00

Faks: 0212 512 54 74

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 10, 2017 ~ Haz 10, 2017
St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi, ikinci konserinde çellist Alexandre Kniazev ile buluşuyor.

ST. PETERSBURG RUS ODA FİLARMONİSİ

JURI GILBO Şef
ALEXANDRE KNIAZEV Viyolonsel

Dmitri Shostakovich
Festive Uvertürü La Majör, op. 96

Edward Elgar
Viyolonsel Konçertosu Mi minör, op. 85

Johannes Brahms
Senfoni No. 3 Fa Majör, op. 90

Ara dahil 105’ sürer.

KONSERE DOĞRU
19.00-19.45 Ön Avlu
Ercüment Cengiz’in “Roman Sanatı Resim midir, Müzik mi?” başlıklı konuşması

“Kniazev yüksek müzikal algıya, özgün düşünce tarzına ve erişilmesi zor teknik seviyeye sahip bir sanatçı”
BBC Music 
“[Rus Oda Filarmonisi] Müzik sanki içeriden çalınıyormuş gibi duyuluyordu - sanki insanın ruhundan geliyordu.” Frankfurter Allgemeine Zeitung
“Juri Gilbo ve orkestrası müziğe Rus ruhlarını kattılar ve Almanların kalplerinin kazandılar. Unutulmaz bir konser!” Oberbergische Volkszeitung

45. İstanbul Müzik Festivali tüm müzikseverleri St. Petersburg’un en önemli müzik elçilerinden biri olarak tanınan St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi ile efsane çellist Rostropoviç’in vârisi olarak gösterilen Alexandre Kniazev’in buluşacağı bu konsere davet ediyor.

Gerek viyolonsel gerekse org virtüözü olarak saygın bir kariyere imza atan sıradışı sanatçı Alexandre Kniazev uluslararası konser salonları ve festivallerin aranan konukları arasında. IX. Çaykovski Yarışması’nda yakaladığı başarının ardından Floransa Cassado Yarışması’ndan da birincilikle dönen Kniazev şimdi ise bu yarışmaların jüri koltuğunda oturuyor. Kayıtları ile ECHO Klassik, Diapason d’Or ve Gramophone ödüllerinin sahibi olan çellist, Paavo Järvi, Kurt Masur ve Mstislav Rostropoviç gibi şefler yönetiminde BBC Senfoni, Viyana Senfoni ve Kraliyet Filarmoni Orkestralarıyla unutulmaz konserler verdi. Kniazev’in müzikal hassasiyeti ve yüksek teknik seviyesi Rus çellisti oda müziğinde de vazgeçilmez kılıyor. Sanatçı, Maria-João Pires, Evgeny Kissin, Vadim Repin ve Boris Berezovsky’nin de aralarında bulunduğu birbirinden değerli müzisyenlerle Lugano Festivali, Amsterdam Concertgebouw, Wigmore Hall ve Salzburg Festivali’ne düzenli konuk oluyor. 

Rus ekolüne özgün yoğun anlatım, virtüözite ve Rus yaylıları tınısını bünyesinde barındıran, ünü kendi şehrini aşarak uluslararası seviyeye ulaşan St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi, Pablo Casals, Paul Tortelier ve Yo-Yo Ma da dahil virtüözlerin vazgeçilmezi olan, Jacqueline du Pré’nin unutulmaz yorumuyla hafızalara kazınan, viyolonsel repertuvarının temel taşlarından Elgar Viyolonsel Konçertosu’nda Kniazev’e eşlik edecek; müzikseverler ise uzun süre akıllardan çıkmayacak bir konserin keyfine varacaklar.

- Öğrenci biletleri sadece IKSV gişelerinde satılmaktadır.- Öğrenci izleyicilerimizin kontrol için geçerli kimlik ya da belgelerini yanlarında bulundurmalarını rica ederiz. - Her ayrı gösterim için Siyah, Beyaz ve Kırmızı Lale üyeleri iki (2), Sarı Lale üyelerimiz bir (1) adet bilet için indirim alabilirler.- İzleyicilerimizin konserlere vaktinde yetişmek üzere titizlik göstermelerini önemle rica ederiz. Geç kalan izleyicilerimizin girişleri ara ve/veya alkış arasında sağlanacaktır. Ara olmayan konserlerde geç gelen izleyiciler salona alınmayacaktır. Bilet iadesi yapılmayacaktır.- Elde olmayan nedenlerden ötürü programda değişiklik yapılabilir. - Programda değişiklik yapılmadığı sürece bilet iadesi yapılmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT