Sudan Bedenler İçin Hidro-Salon

Sudan Bedenler İçin Hidro-Salon

Tarihler: 28 Eylül 2019 Cumartesi ~ 29 Eylül 2019 Pazar

Yer: [mecra]

Adres: Caferağa Mahallesi, 5, Dumlupınar Sk., 34710 Kadıköy/İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: (0216) 349 04 80

Web: https://www.instagram.com/mecrada/?hl=tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 28, 2019 ~ Eyl 29, 2019

Hidro-Salon, Avrupa Aydınlanması’nın öz-öğrenimli kadınlarının tertip ve iştirak ettiği edebî ve müzikal salonlara, gestasyonelliğin akışkan mantığı aracılığıyla, su sızdıran yeni bir hâl verme denemesidir ve insan-merkezli etiko-onto-epistemolojinin sularını bulandırma arayışındadır. Eylemliliğe karşı durağanlık olarak okunan kültür-doğa karşıtlığının su götürmezliğini sorgulayan Hidro-Salon, merkeze bedenlerin ana maddesi olan, bedenleri sonsuz bir döngüyle birbirine bağlayan ve kendisini kısmen eriterek bedenleri yaşama getiren suyu ve sudan bedenler “ile” ve “aracılığıyla” yaşayan sudan bir beden olmanın etik yansımalarını koyar. Sulu bedenleşmeyi diğer insanlar ve —bizimle sürekli, karşılıklı ama asimetrik sıvı alışverişinde bulunan— insandan-öte bedenlerle radikal bir yakınlık kurma pınarı olarak ele alan Hidro-Salon, “su ile düşünmek” pratiğinin Antroposen’in fallus-merkezli, çölleşmiş mantığında yüzeye yayılan yeis, yabancılaşma ve yıkım hislerini sele katıp götürmesi ile yüreklere su serpen imgesel bir okyanusta yüzmek dileğindedir.

Hidro-Salon sırasında dalgalar hâlinde kıyıya vuracak, melezleştirilmiş şiirsel, edebî ve teorik pasajlardan oluşan sunum-performanslar ve yeni sözler yazılmış Barok bir aryanın sıvı telaffuzundan oluşan ses performansları; performansların ses frekanslarını emdiği ve hatırladığı varsayılan “okunmuş su" tadımları; su tarafından bölünmüş, su ile çevreli ve yakında su altında kalacak bir şehrin damıtılmış tarihi olarak Boğaz suyundan yapılmış buz ve buzlu dondurma sunumları olacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT