Sultana

Tarihler: 20 Nisan 2009 Pazartesi ~ 20 Nisan 2009 Pazartesi - Saat: 22:00

Yer: Beyoğlu Hayal Kahvesi

Ücret: 23,50 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Beyoğlu Hayal Kahvesi

Adres: İstiklal Cad. Büyük Parmakkapı Sok. Afrika Han No:19 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 25 58 - Beyoğlu Hayal Kahvesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 20, 2009 ~ Nis 20, 2009

Sultana, 2000 yılında Doublemoon’dan çıkan albümü “Çerkez Kızı” ile Ahmet Ertegün’ün de söylediği gibi bir ‘ilk’e imzasını attı. Albümde yer alan “Kuşu Kalkmaz” şarkısının medyada ve sansür kurulunda yarattığı tsunami etkisi hala günümüzde artçı sarsıntılar olarak devam etmektedir.

Sultana hip-hop müziğine göbek dansının buram buram cinsellik kokan, kösnül çeşnilerini de katarak müzikte yeni bir biçeme damgasını vurmuştur. Hip-hop ritmini etnik bezemeler ve büyüleyici bir tınıyla harmanlayarak müziğe yeni bir boyut kazandıran sanatçı, doğuyla batıyı müzikal, sanatsal ve lirik bir biçimde kaynaştırarak, müziğe evrensel bir yaklaşım getiriyor. 2001 ve 2002 yıllarında A.B.D. de MidEastWest Fest organizasyonu altında yaptığı turnenin yanısıra funk müziğinin duayeni Jamaaladeen Tacuma ve darbuka ve vurmalı çalgılar virtüözü Burhan Öcal’ın ortak çalışması Groove alla Turca’da yer aldı ve birlikte Avrupa ve Amerika’da turnelere katıldı.

2003 senesinde Kanada’dan Delerium grubunun lideri Bill Leeb’in daveti üzerine Chimera adlı albümünde ‘Forever After’ şarkısını yaptı. 2004 senesinde yabancı basın Sultana’yla ve “Kuşu Kalkmaz” video klibinin ülkemizde yasaklanması ile ilgili haberlere geniş yer verdi. İspanya’daki Hip-hop Nation dergisi Türk Hip-hop’unun Divası şeklinde başlık atarken ve Türkiye’nin Nelly Furtado’su olarak lanse ederken, San Francisco’da BBC ortak yapımlı NPR radyosu Sultana’yı ve müziğini tanıtan detaylı bir roportaja yer verdi. İkinci album prodüksüyonu yapmak üzere 2005 de İstanbul’a geldi. Albüm çalışmasının yanısıra duet çalışmaları da yaptı.

Kenan Doğulu ile "Festival" albümünde “Rahatla’ isimli şarkısında ve Enbe Orkestrası’nın albümünde Sezen Aksu klasiği “Rakkas” şarkısında yaptığı hip-hop yorumuyla ustalığını bir kez daha sergiledi. Serdar Ortaç`ın bu yaz çıkacak yeni albümü "Nefes"e "Ayrı Gitme" adlı parçasındaki düetiyle ayrıcalıklı bir renk katıyor. İnsan Hakları Beyannamesi`nin kabul edilişinin 60.yıl kutlaması için New York bazlı Link Tv’nin hazırladığı özel projeye katılmıştır.

Haziran 2008’de çıkardığı ikinci albümü "Şöhret Yolu"nda Sultana, hip-hop`ı oryantal ritmler, R&B, Anadolu halk ezgileri ve elektronika ile harmanlıyor. "Şöhret Yolu" sadece hip-hop severlere değil, keyifli müzik dinlemek isteyen herkese hitap ediyor. Kadın, politika, aşk, eğlence, TV kültürü gibi konular içeren “Şöhret Yolu”nda Sultana’ya Suikast, Aziza A., Fresh B. konuk oldu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT