Susana Baca

Tarihler: 01 Ocak 2012 Pazar ~ 01 Ocak 2012 Pazar - Saat: 20:00

Yer: Aya İrini Müzesi

Ücret: 1. Kategori - 220.00 TL - 2. Kategori - 165.00 TL - 3. Kategori - 133.00 TL -

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com

Adres: Topkapı Sarayı Avlusu, Sultanahmet İstanbul Sultanahmet İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 1, 2012 ~ Oca 1, 2012

Dünyaca ünlü sanatçılar ile Türkiye’deki müzikseverleri bir araya getiren Avea, Afro-Peru kültürünü yansıtan ünlü şarkıcı Susana Baca ile “Avea Sıradışı Konserleri”nin kapanışını gerçekleştirecek. Avea Sıradışı Müzik konserleri kapsamında Susana Baca, 27 Nisan’da Aya Irini’de hayranlarıyla buluşacak.

Afrika kökenli olan Susana Baca, 1944 yılında Peru’da dünyaya gelmiştir. 13 albümü bulunan sanatçının, uzun süredir hem Peru’da hem de uluslararası alanda, Afro-Perulu müziğinin ve kültürünün gelişmesinde önemli bir figür olmuştur. 2011 yılında Peru Devlet Başkanı Ollanta Humala tarafından Kültür Bakanlığı görevine getirilen ünlü sanatçı, böylece ülke tarihinin de gördüğü ilk siyahi bakan olmuştur.

1995 yılında Luaka Bop tarafından yayınlanan The Soul of Black Peru adlı albümdeki performansı sayesinde, derin çağrışımlar içeren şarkı sözleri ve duygu yüklü vokal tarzı Amerika’da da geniş kitlelere ulaşmıştır. 2002’de yayınladığı Lamento Negro albümü ile Latin Grammy Ödülü kazanan Susana Baca, sahnedeki zarif duruşu ve müthiş sesiyle, Latin Amerika’nın bir çok ülkesinde verdiği konserlerde dinleyicileri kendine hayran bırakmıştır.

Susana Baca hayatı boyunca süren müzik kariyerine Luaka Bop etiketiyle raflarda yerini alan yeni albümü Afrodiaspora ile devam ediyor. Grammy ödüllü Afrika kökenli Perulu sanatçı, bu çalışmasıyla Latin Amerika müziği ve kültürü üzerindeki Afrika etkilerini keşfetmeyi amaçlıyor. Afrodiaspora, Baca’nın şimdiden bir düzineden fazla albümle taçlandırılmış parıltılı müzik kariyerinde bir kilometre taşı olmaya adaydır.Sanatçı, Afrika ve Latin Amerika etkileşimlerinin Afro-Perulu bir bakış açısıyla sunulduğu albüm için şunları söyledi:

“Bu albüm, biz Afrika kökenli insanların Kuzey ve Güney Amerika kıtalarındaki varlığımız ve bu varlığımızın Latin Amerika’yı nasıl etkilediği ile ilgili. Küba, Kolombiya, Ekvador, Venezuella, Porto Riko müziklerini kendi müziklerimmiş gibi hissediyorum. Afrika kökenli insanların yaşadığı birçok Latin Amerika bölgesi gezdim. Çoğu fakir, bakımsız ve devlet tarafından ihmal edilmiş ya da dışlanmış bölgelerdi. Bu beni çok etkiledi ve Latin Amerika ile Afrika bağını onurlandırmak adına bu bölgelerin şarkılarını söylemeye gayret ettim.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT