Susanne Abbuehl

Tarihler: 26 Mart 2014 Çarşamba ~ 26 Mart 2014 Çarşamba 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 26, 2014 ~ Mar 26, 2014
Susanne Abbuehl

Şarkıcı ve besteci Susanne Abbuehl, 26 Mart'ta Akbank Sanat'ta...

Piyano: Stephan Oliva

Şarkıcı ve besteci Susanne Abbuehl İsviçre'nin Bern kentinde doğdu. 7 yaşında klavsen eğitimi almaya başlayan sanatçı, 17 yaşında Los Angeles’e göç etti ve klasik şan dersleri almaya başladı. Avrupa’ya döndükten sonra Hollanda'da The Hague Konservatuarı'nda Jeanne Lee ile çalışan Abbuehl, caz ve klasik şan dalında master derecesi aldı.
Abbuehl aynı zamanda Amsterdam'da Dr. Indurama Srivastava'la Kuzey Hindistan vokal müziği çalışmaları yaptı ve daha sonra ise Bombay’da usta şarkıcı Dr. Prabha Atre ile çalıştı.

ECM Firması için kaydettiği April (2001) ve Compass (2006) ile uluslararası alanda büyük övgü alan sanatçı, April ile ayrıca Almanya'nın Grammy Ödülleri olarak kabul edilen Edison Music Award’ı kazandı.

2013 yılında ECM için yaptığı üçüncü kayıt olan The Gift'i yayımlayan Susanne Abbuehl’in besteleri, Sara Teasdale, Emily Brontë ve Emily Dickinson’un şiirlerinin kullanıldığı albümde, sanatçıya Hollandalı piyanist Wolfert Brederode, İsviçreli flugelhorncu Matthieu Michel and Fin davulcu drummer Olavi Louhivuori eşlik etti.

Susanne Abbuehl grubuyla Avrupa, Kuzey Amerika, Asya ve Afrika’da pek çok önemli festivalde çaldı ve farklı müzik akımlarına mensup müzisyenlerle kayıtlar yaptı. Downbeat dergisi eleştirmenleri tarafından 2002 oylamasında "Daha Fazla Tanınmayı Hakkeden Kadın Vokalist/Yetenek" kategorisinde seçilen Amerikalı olmayan tek şarkıcı olan sanatçı, bir sene sonra aynı oylamada, "Yükselişte Olan Yıldız Kadın Vokalist" kategorisinde altıncı sırayı almasıyla birlikte April albümü "Albüm Ötesi" kategorisinde en iyiler arasında gösterildi.

Susanne Abbuehl, İsviçre’de Luzern ve Lozan Üniversiteleri’nde profesörlük yapmakta, aynı zamanda Fransa, İtalya, İngiltere ve Hollanda’da da ders vermektedir.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT