TangEsta - Tangueros de Estambul

Tarihler: 15 Şubat 2018 Perşembe ~ 15 Şubat 2018 Perşembe 15 Şubat 2018 20:00

Yer: Summart

Ücret: - 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 15, 2018 ~ Şub 15, 2018
Tangesta - Tangueros De Estambul 15 Şubat’ta Summart Sahne’sinde müzikseverlerle buluşuyor!

Bandoneon: Ortaç AYDINOĞLU
Keman: Cenk ATASOY
Piyano: Baturay YARKIN
Kontrbas: Tekin OKCEBE


İsmini Tango ve Estambul’un (İspanyolca İstanbul) birleşiminden alan TangEsta, Arjantin tangolarını otantik üsluplarıyla icra eden bir tango orkestrasıdır. TangEsta’yı 2012 yılının sonlarında kuran Ortaç AYDINOĞLU, konservatuvarda aldığı klasik müzik eğitiminin yanı sıra birçok farklı müzik türü ile ilgilenmiş ve çeşitli projelerde yer almıştır. Uzun süredir ilgilendiği tango müziğine dair çalışmalarını ileri boyuta taşmış ve Avrupa'da akademik olarak tango eğitimi veren tek kurum olan Codarts'a (Hollanda) giderek bir yıl süre ile burada bandoneon, tango tarihi ve teorisi, kompozisyon, aranjman, orkestrasyon ve üslup üzerine eğitim almıştır. Ardından Buenos Aires'e (Arjantin) giderek çalışmalarını buradaki dünyaca ünlü eski ve yeni tango müzisyenleriyle derinleştiren sanatçı, Türkiye’ye döndüğünde, tangonun gerçek anlamda ancak ve ancak profesyonel tango müzisyenleri ile çalınabileceğine inandığı için öncelikle orkestrada yer almak isteyen müzisyenleri tango müziği konusunda eğitmeye başlamış ve böylelikle TangEsta’nın temellerini atmıştır. Her biri profesyonel müzisyen olan orkestra elemanları bu süre zarfında, kendi alanlarında uzman birer tango müzisyeni olarak yetişmiş ve böylelikle orkestra, tüm elemanları profesyonel tango müzisyeni olan ve farklı stilleri icra edebilen bir dans ve gösteri orkestrası halini almıştır. Tüm bu özellikleri ile orkestra, tamamen Türk müzisyenlerden oluşan profesyonel bir tango orkestrası haline gelmiştir.

2015 yılındaki ilk çıkışlarından itibaren ulusal ve uluslararası tangoseverler tarafından ilgi ve beğeniyle karşılanan orkestra, kısa zamanda dünyanın sayılı dans orkestralarından biri olacak seviyeye ulaşmıştır. Repertuvarı,  D’arienzo, Di Sarli, Troilo, Pugliese gibi, tangonun altın çağının önde gelen orkestralarından seçilmiş, klasik tangolardan oluşan orkestra, kısa zamanda ulusal ve uluslararası tango festivallerinin aranan orkestralarından biri olmayı başarmıştır. İlk albümleri Tangueros De Estambul’u 2017 yılında hem dijital hem de CD olarak yayınlayan TangEsta, evrensel müzik dilinin bir lehçesi olan tangonun oluşturduğu kültürler arası zenginliğe Türkiye’den katkı sağlamayı hedeflemektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT