Tarek Yamani Trio

Tarek Yamani Trio

Tarihler: 19 Şubat 2018 Pazartesi ~ 19 Şubat 2018 Pazartesi 19 Şubat 2018 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 105.00 TL 2. Kategori - 80.00 TL 3. Kategori - 50.00 TL 4. Kategori 60 yaş üstü - 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 19, 2018 ~ Şub 19, 2018
Tarek Yamani Trio,CRR Konser Salonu'nda sizlerle...

Tarek Yamani / Piyano
Elie Afif / Kontrabas
Khaled Yassine / Davul

“Öncü piyanist Khaaleji müziğini baştan yaratıyor!” - CNN

“Müziği insanı kendinden geçiriyor, büyülüyor! İnsan kendi kontrolünü vebilincini kaybedene kadar performansın saatlerce devam etmesini istiyor!”- Your Middle East

“Lübnan doğumlu piyanist Tarek Yamani renkli, kışkırtıcı ve su gibi akan müziğiyle bir sihirbaz olduğunu kanıtladı.” - New York Music

DailyBeyrut’ta dünyaya gelen ve çocukluğunu orada geçiren Lübnan asıllı Tarek, New York’ta yaşayan, 19 yaşında caz ile tanışmış, enstrüman çalmayı kendi kendineöğrenmiş, ödüllü besteci ve piyanisttir.

2012’de ilk albümü “Ashur”u çıkardıktan sonra, Tarek, kendini Afro - Amerikan cazı ve Arap makamları arasındaki ilişkiyi keşfetmeye adadı.

İkinci albümü “LisanAl Tarab: Jazz Conceptions in Classical Arabic” ise bu ilişkinin kanıtı niteliğindeydi.

2016’da Tarek, Basra Körfezi ritimlerinin baz alındığı yeni bir eser oluşturmak için Abu Dhabi Music & Arts Foundation ile anlaştı. “Peninsular” adlı eser, Mart 2017’de çıkarıldı ve dünya prömiyerini 2017 Abu Dhabi Festivali’nde yaptı.

2010 yılında, Suriyeli şarkıcı Rasha Rizk’in kendisine eşlik ettiği parçası “Sama’i Yamani” ile Thelonious Monk Enstitüsü’nün düzenlediği “En İyi Caz Bestecileri” yarışmasında birinci oldu.

Tarek, New York’da Birleşmiş Milletler Genel Merkezi (Uluslararası Caz Günüaçılış etkinlikleri kapsamında), Küba’da Gran Teatro de la Habana (Caz Günükapsamında), Washington DC’de Smithsonian Enstitüsü, Marsilya’da Avrupa ve Akdeniz Medeniyetleri Müzesi, New York Üniversitesi, Los Angeles’da Blue Whale,Detroit Sanat Enstitüsü ve İskenderiye’de Bibliotheca Alexandrina gibi birçoksaygın mekanda sahne aldı.

Wayne Shorter, Richard Bona, Zakir Hussein, Esperanza Spalding, Antonio Sanchez ve Vinnie Coliauta gibi birçok ünlü isimle aynı sahneyi paylaşma fırsatı buldu.

Darine Hotait’in yönettiği, dünya çapında yetmişten fazla festivalde gösterilen veAMC, BBC ve Sundace TV gibi kanallarda yayınlanan “I SAY DUST” filminin müziklerini besteledi.

Öte yandan bir eğitimci de olan Tarek “Duple vs Triple” adında, poliritimkavramına odaklanan bir e-kitabı yayımladı. “The Percussion Ensemble of the Arabian Peninsula” adlı kitabının ise yakın zamanda yayımlanması bekleniyor.

Konser ProgramıTarek Yamani’nin büyük beğeni toplayan albümü “Lisan Al Tarab: Jazz Conceptionsin Classical Arabic”, klasik Arap müziğinin, Afro - Amerikan cazı sınırları içerisindebir keşfidir. “Afro - Tarab” olarak isimlendirilen bu keşif, seyircileri 1800’lerin Mısır ve Irak’ından günümüz New York’una bir yolculuğa çıkaran bir trio piyano performansı ile sonuçlanıyor. Repertuvarda, yeniden yorumlanan klasik“muvaşşah”lar (eski bir Arap müzik formu), geleneksel Mezopotamya müzikleri ve aynı zamanda Levant atmosferinden ve ritminden etkilenmiş özgün caz besteleri de bulunuyor.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT