Tarja Turunen Final Storm Tour 2009

Tarihler: 08 Ekim 2009 Perşembe ~ 08 Ekim 2009 Perşembe - Saat: 21:00

Yer: Balans Jolly Joker

Ücret: 56,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Balans Jolly Joker Gişe

Adres: İstiklal Cad. Balo Sok. No:22 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 07 49 - www.jollyjokerbalans.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 8, 2009 ~ Eki 8, 2009
Tarja Turunen Final Storm Tour 2009
Nightwish grubundan tanıdığımız Finlandiyalı soprano Tarja Turunen, asıl adıyla Tarja Soile Susanna Turunen Cabuli, 1977’de Finlandiya’nın Kitee kentinde doğdu. Müziğe olan ilgisi 6 yaşındayken başlayan sanatçı, 18 yaşında Kuopio kentine taşınarak Sibelius Akademisi’ne devam etti. 1996 senesinde sınıf arkadaşı Tuomas Holopainen kendi müzik projesini hayata geçirmek için kollarını sıvamıştı ve Tarja’dan da bu projede yer almasını istedi. Böylece Tarja, Nightwish grubunun kurucu üyelerinden biri oldu. Aynı sene Savolinna Opera Festivali’nde de yer almasına karşın asıl ilgiyi Nightwish’in 1998 tarihli albümü Oceanborn ile çekti. 1999 senesinde Finlandiya Ulusal Opera’sında sergilenen Waltari’nin Evankelimu adlı eserinde solo performans gösterdi Bu arada Nightwish ile birlikte turnelere çıkmaya devam etti. 2001 senesinden sonra eğitimine Almanya’daki bir üniversitede devam etmeye karar veren sanatçı, Nightwish’in 2002 tarihli Century Child albümünün ve Beto Vázquez Infinity grubunun vokal kayıtlarını orada kaydetti. Aynı sene Century Child adlı uzun soluklu bir turneye çıkan Nightwish’e eşlik etti. Turnenin ardından grup müziğe bir süre ara verme kararı aldı. Tarja ise Almanya’ya döndü. Aradan sonra kolları sıvayan grup, önce Once albümünü kaydetti, ardından da 2004-2005 turnesini gerçekleştirdi. Bu arada Tarja, Yhden Enkelin Unelma (One Angel`s Dream) adında bir single kaydetti ve Finlandiya’da piyasaya sürdü. Ülkede başarılı olan bu çalışmanın ardından Martin Kesici’ye “Leaving You for Me” parçasında eşlik etti.

2005’in Ekim ayında Nightwish elemanları, internet sitesinden yayınladıkları bir mektupla sıkıntılarını dile getirerek Tarja’ya grubu bırakma çağrısında bulundular. Bu mektuba Tarja da kendi web sitesinden cevap verdi. Gergin bir söz düellosu sonucunda Tarja Nightwish’ten ayrılarak müzik kariyerine solo devam etme kararı aldı. 16 Eylül 2006’da ilk albümünde yer alan şarkıları özel bir dinletiyle kısıtlı sayıda dinleyiciye sunan müzisyen; dinletinin ardından Berlin, Londra, Moskova, Budapeşte, Atina, Paris, Amsterdam ve Zürih’i de içine alan bir Avrupa turnesi gerçekleştirdi. Kasım 2006’da çıkan Noel alümü Henkäys Ikuisuudesta (Breath from Eternity)’den sonra, Kasım 2007’de hayranların beğenisine sunulan “My Winter Storm” albümü, ilk günden itibaren uzunca bir süre Finlandiya listelerinde 1 numarada yer aldı. Özellikle albümden çıkan “I Walk Alone” ve “Die Alive” single’ları büyük ilgi gördü.

Tarja Turunen, Nightwish’ten ayrıldıktan sonra çıkartmış olduğu ilk solo albümü My winter Storm’un turnesi kapsamında tüm Avrupa’yı dolaşırken, bizleri de Artı3 Organizasyon Türkiye’de “Jolly Joker Balans” ın harika atmosferinde 8 ekim günü Tarja’yla buluşturacak. Finlandiya’nın nefes kesici güzeli Tarja Turunen’in muazzam sesine yine harika gitarlar ve muhteşem tınılar eşlik ederken, rock, metal ve opera’nın karışımı sizleri saatlerce büyüleyecek..

- 18 yaş sınırı vardır.
- Belirtilen saat kapı açılış saatidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT