Terri Lyne Carrington

Tarihler: 21 Kasım 2015 Cumartesi ~ 21 Kasım 2015 Cumartesi 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 93.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 43.50 TL 60 yaş üstü bileti - 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 21, 2015 ~ Kas 21, 2015

İki Grammy ödülüne sahip davulcu, besteci ve grup lideri Terri Lyne Carrington, yeni projesi “Terri Lyne Carrington’s Mosaic Project: Love & Soul” ile 21 Kasım'da CRR Konser Salonu’na konuk oluyor.

Terri Lyne Carrington, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Al Jarreau, Stan Getz, David Sanborn, Joe Sample, Cassandra Wilson, Clark Terry, Dianne Reeves gibi müzisyenler ile geçen 20 yılı aşkın geniş bir turne kariyerinden sonra memleketine döndü ve Berklee Müzik Koleji’nde profesör olarak akademik hayata başladı. Terri Lyne, 2003 yılında da aynı okuldan fahri doktora unvanını aldı.

1983 yılında akıl hocası Jack DeJohnette’in teşvikiyle New York’a taşınan Carrington, 5 yıl boyunca James Moody, Lester Bowie, Pharoah Sanders gibi müzisyenlerle birlikte çalıştı. 80’lerin sonunda Los Angeles’a taşınarak TV’de Arsenio Hall gece şovunda çalışmaya başlayarak tanınırlığını arttırdı. 90’ların sonunda ise Quincy Jones gece şovunda davulcu olarak çalıştı.

1989 yılında ilk Grammy adayı olan “Real Life Story” albümünde Carlos Santana, Grover Washington Jr., Dianne Reeves, Wayne Shorter, Patrice Rushen, Gerald Albright, John Scofield, Robert Irving III, Greg Osby, Don Alias ve Hiram Bullock gibi isimlerle çalıştı. Bir diğer solo albümü olan 2002 çıkışlı Jazz is a Spirit’te ise Herbie Hancock, Gary Thomas, Wallace Roney, Terence Blanchard, Kevin Eubanks, and Bob Hurst ile aynı sahneyi paylaştı. 2004 yılında Structure albümünde, Adam Rogers, Jimmy Haslip and Greg Osby ile birlikte çalıştı. İki albümde Avrupa ve Japonya pazarında büyük ilgi gördü.

Carrington, 80-90’lardan günümüze kadar pek çok büyük caz ustasının albüm kayıtlarında çaldı. Bunların içinde Dianne Reeves’in Grammy ödüllerine aday gösterilen “That Day” albümü, Joni Mitchell ve Stevie Wonder ile birlikte çaldığı Herbie Hancock’un Grammy kazanan “Gershwin’s World” albümü öne çıkanlardan.

2008 yılında solo kariyerine ağırlık veren Carrington “More to Say” albmünü çıkardı. Bu albümde caz müziğin yıldızlarından bir kadro oluşturan Terri Lyne, George Duke, Everette Harp, Kirk Whalum, Jimmy Haslip, Greg Phillinganes, Gregoire Maret, Christian McBride, Danilo Perez, Patrice Rushen, Robert Irving III, Chuck Loeb, Tineke Postma, Ray Fuller, Dwight Sills, Anthony Wilson, Les McCann gibi isimleri bir araya getirdi.

2011 yılında 5. albümü “The Mosaic Project” ile “En İyi Caz Vokal Albümü” dalında Grammy ödülü kazandı. 14 şarkıdan oluşan bu albümde son dönemin en iyi kadın vokallerinden Esperanza Spalding, Dianne Reeves, Dee Dee Bridgewater, Sheila E., Nona Hendryx, Cassandra Wilson, Geri Allen gibi isimleri bir araya getirdi.

5 Şubat 2013 tarihinde son albümü “Money Jungle: Provocative in Blue” ile Duke Ellington, Charles Mingus ve Max Roach’un 1963 yılında çıkardıkları “Money Jungle” albümünün 50. yılına özel bir çalışma yaptı. Bu albümde dünyaca ünlü piyanist Gerald Clayton, basic Christian McBride, trompetçi Clark Terry, Lizz Wright, Herbie Hancock gibi isimlerle çalıştı.




- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.
- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Sınırlı sayıda öğrenci biletleri CRR gişesinden satılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT