The Secret Trio

Tarihler: 18 Kasım 2017 Cumartesi ~ 18 Kasım 2017 Cumartesi 18 Kasım 2017 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 105.00 TL 2. Kategori - 80.00 TL 3. Kategori - 50.00 TL 4. Kategori - 60 yaş üstü 35.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 18, 2017 ~ Kas 18, 2017
Ara Dinkjian, Tamer Pınarbaşı ve İsmail Lumanovski’den oluşan etnik müzik grubu The Secret Trio, 18 Kasım'da CRR Konser Salonu'nda...

Tamer Pınarbaşı(Kanun)

İsmail Lumanovski(Klarnet)
Ara Dinkjian(Ud)

İsmail Lumanovski, Tamer Pınarbaşı ve Ara Dinkjian’dan oluşan The Secret Trio, Ortadoğu kökenli bir müzik yapıyor. Ama armoni ve kontrpuanlarda kullandıkları Batılı konseptler ve caz benzeri doğaçlamalara dayanan icra biçimleri, onların müziğinde çok önemli bir yer tutuyor. Müziklerindeki çeşitliliği, grup üyelerinin kültürel kimliklerinde de görmek mümkün. Makedonya Çingeneleri geleneğinden gelen İsmail Lumanovski ile Karaman’da dünyaya gelen ve kanunu tamamen farklı bir teknik ile çalmaya başlayan Tamer Pınarbaşı ve Diyarbakırlı bir aileden gelen, Etnik Anadolu müziğini babası, Onnik Dinkjian’dan öğrenen Ara Dinkjian’ın New York’ta kesişen yolları, Doğu ve Batı’nın müzik geleneklerini yeni bir kavşakta bir araya getiriyor.

The Secret Trio üyeleri, sadece gördükleri dünyayı değil, nasıl bir dünya görmek istediklerini de müzikleri ile ortaya koyuyor. Müzikal rüyalarını gerçekleştirmek amacıyla müzik yaptıkları için kendilerine “Secret Trio” diyorlar. Öte yandan, dünyayı kendileri gibi görenleri de aralarına almaktan geri durmuyorlar.

Kayıt endüstrisinin ilk yıllarında, çoğu müzik vurmalı çalgılar olmadan kaydedilirdi. Aksi takdirde vurmalıların çıkardığı şiddetli sesler, iğnenin taş plaklardaki ses izleri üzerinde zıplamasına neden olurdu. Bu nedenle, telli enstrümanları çalan sanatçıların yapması gereken şey, güçlü ve sabit bir ritm eşliği yaratabilmekti. The Secret Trio’da da benzer şekilde, vurmalılar yok. Ritmik duyuş kanun ve ud üzerine kuruluyor.

Tamer Pınarbaşı
Kendine özgü mızrapsız bir tekniğe sahip. Bu tekniğini Doğu makamları ve Batı armonisi hakkındaki engin bilgisiyle birleştirerek grubun tüm ihtiyaçlarına cevap verebiliyor: Kanun, sanatçının ellerinde piyano kadar çok yönlü bir kullanıma kavuşuyor.

İsmail Lumanovski
Balkan ve Ortadoğu müziği ile büyümüş. Dahi bir çocuk olarak, dünyanın en prestijli müzik okullarından biri olan New York Juilliard School’dan ödül alarak mezun olup sahip olduğu müzik dilini Batı Klasik müziğiyle geliştirmiş. Kendine özgü tarzını albümde yer alan Brahms’ın ‘Macar Dansı no:5’ adlı eserinde görmek mümkün. Tamer Pınarbaşı gibi o da, Doğu müziğinden Batı müziğine kesintisiz geçişler yapıyor. Aynı eserin içinde Doğu ve Batı müziklerine yaptıkları geçişleri, İsmail ve Tamer’in birlikte yer aldığı, son derece heyecan verici grupları The New York Gypsy All Stars’da da görmek mümkün.

Ara Dinkjian
Besteleriyle ve önde gelen ‘world’ müzik gruplarından biri olan Night Ark ile tanınıyor. Tamer ve İsmail gibi, Ara Dinkjian da babası şarkıcı Onnik Dinkjian’dan ve kendisinin geniş taş plak ve 78’lik koleksiyonundan Doğu müziğini öğrenirken, Batı müziği üzerine de çalışmış.  Bestelerinin birçoğu, hayatındaki bazı olayları resmediyor. 

Dinkjian’ın en tanınmış bestelerinden ‘Picture’ (Türkçe’de ‘Ağladıkça’, Yunanca’da ‘Meno Ektos’ olarak da biliniyor) ve ‘Homecoming’ (‘Sarışın’ ve ‘Dinata Dinata’ olarak da biliniyor), 1986 yılında Night Ark albümünde yer almıştı. Dinkjian’ın daha sonra hiç kaydetmediği bu iki eser, Three of Us albümünde yer alıyor.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT