Thomas Gabriel Trio

Thomas Gabriel Trio

Tarihler: 21 Ağustos 2019 Çarşamba ~ 21 Ağustos 2019 Çarşamba 21 Ağustos 2019 20:30

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras

Ücret: 1. Kategori - 168.00 TL 2. Kategori - 134.00 TL 3. Kategori - 102.00 TL 4. Kategori - 67.50 TL Minder - 56.50 TL - Tükendi Ayakta - 56.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: (0212) 277 22 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 21, 2019 ~ Ağu 21, 2019
Bahçede Yaz Festivali

21 Ağustos Çarşamba 20.30
Kapı Açılış 19.00

Thomas Gabriel Trio
Bach ve Caz

Sakıp Sabancı Müzesi
Fıstıklı Teras Açıkhava Konserleri
"Konserlerimize gelen seyircilerimiz, bir konserin sadece müzik dinlemek olmadığını bilirler. Hakan Erdoğan Productions tarafından 1998’den beri düzenlenen İstanbul Bach Günleri ve konserleri saraylar, müzeler gibi pek çok sıradışı mekanda gerçekleştirildi.

Bach&Love, Bach Before&After, Bach&Bahar gibi farklı isimlerde ve temalarla tasarlanan Bach festivalleri ve konserleri, çoğunlukla köşeli kuralların işlediği düşünülen klasik müzik konserlerinin son derece keyifli ve alternatif bir atmosferde gerçekleşmesini sağlamaktadır. Geçtiğimiz yıl çok iyi yorumlar alan ve bu yaz 5 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında ikinci defa düzenlediğimiz “Bachçede Yaz Festivali” ile müzikseverlerle Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras’ta buluşacak olmaktan duyduğumuz heyecanı paylaşıyoruz! Bu yıl konser programını ve repertuvarı hazırlarken özellikle keyifli vakit geçirmenizi ön planda tuttuk. 

16-18. Yüzyıl Avrupa ve Osmanlı Saray müziklerini çalan, İzmir Barok tarafından verilecek olan konser ile festivalimizi açıyoruz. İzmir Barok her iki müziği de orijinal enstrümanlarıyla sunan ilk Türk topluluğudur. Açılış konserimizi 5 Ağustos’ta Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras’ta izleyebilirsiniz. 

6 Ağustos’taki konserimizde Rusya’dan misafirimiz olan şahane ensemble Globus Music ile karşılaşacaksınız. Klavsen, Viola da Gamba, Keman ve Soprano’dan oluşan Globus Music barok müzikte yenilikçi performanslarıyla dikkat çekiyor. 

Uzun süren bayram tatiline Bahçede Yaz Festivali de katılıyor ve konserlerimize 21 Ağustos’ta Bach müziğini harika bir şekilde caz ile birleştiren, bu türün en iyilerinden, bir çok kez İstanbul’da ağırladığımız Thomas Gabriel Trio ile devam ediyoruz. Almanya’dan gelen grupta piyanoda Thomas Gabriel, kontrabasta Gunnar Polansky ve davulda Martin Klusmann yer alıyor. 

22 Ağustos’ta ise Çek Cumhuriyeti’nin en iyi topluluklarından, Martin Petrik direktörlüğündeki Musica Minore’nin konseri var. Bu konserde Musica Minore ile birlikte Bach Günlerinde daima seyirci tarafından çılgın bir ilgiyle karşılanan, viyolonsel virtüözü Jiri Barta, Haydn Re Major Viyolonsel Konçertosu’nu çalacak. Konserin solistlerinden Nazlı Erdoğan (viyola, soprano) ise Hindemith Trauer Music, Telemann Viyola Konçertosu ve Avro Part’ın Vater Unser eseri ile karşınızda olacak.

23 Ağustos bir piyano resitali. Bu resitalde dünyanın en iyi piyanistlerinden Konstantin Lifschitz, baroktan klasiğe uzanan ve çok beğeneceğinizden emin olduğumuz bir repertuvar sunacak. 

Festivalimiz 27 Ağustos’ta Avrupa’nın en eski barok topluluklarından Hortus Musicus ile devam edecek. Geçtiğimiz yıl Bach&Balkan konserindeki inanılmaz performansları ve içinde İsmail Baha Sürelsan’dan da bir şarkının bulunduğu repertuarları ile seyirciyi ayağa kaldıran Hortus Musicus bu kez keman virtüözü Andres Mustonen şefliğinde tam kadro İstanbul’da olacak. Eski Türk müziğiyle de ilgilenen ve bu konuda şaşırtıcı bir hakimiyet ve ustalığı olan (ki bu bir Batılı müzisyen için oldukça zordur) Mustonen, konserin ilk yarısında Carl Orff’un da bestelediği 12. yüzyılın aşk ve eğlence temalı ünlü Carmina Burana metinleri için yazılmış bestelerden örnekler sunacak. Konserin ikinci yarısında Türkiye’nin en iyi kanuncularından Tahir Aydoğdu’nun katılımıyla eski Türk müziğinden eserler seslendirecek. Hortus Musicus buna benzer bir konseri daha önce Tallinn’de alkışlar eşliğinde gerçekleştirmişti.

Türkiye’de Barok müziğe müzisyenlerin de ilgisinin artması ile birlikte, bu yıl ilk kez Türk gruplarının da yer aldığı festivalimizde yıllarca Avrupa’da eğitim gören ve çalan klavsenci İklim Tamkan’ın oluşturduğu ensemble tarafından early müziğin en sevilen eserlerinden Pergolesi’nin Stabat Mater’i yorumlanacak. 3 Eylül’de yine Fıstıklı Teras’ta gerçekleşecek bu konserin solistleri soprano Nihan İnan ve mezzo soprano Senem Demircioğlu. 

5 Eylül’de Rusya’dan gelen ve olağanüstü performanslarıyla, kesinlikle kaçırılmayacak bir konsere imza atacak The Barock Moscow Ensemble yer alıyor. Bachçede Yaz Festivali’nin kapanış konseri olan bu çarpıcı konser ile festivalimizi bitiriyoruz. 

Bahçede Yaz Festivali; Sabancı Üniversitesi, Sakıp Sabancı Müzesi, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, ve Estonya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenmektedir." 

Le Meridien İstanbul Etiler festivalin konaklama sponsorudur.

Kapılar 19.00’da açılır, konserler 20.30’da başlar.Vale hizmeti ücretlidir.

İletişim: info@heproductions.com

Program:
Concerto Sol Major Org için (BWV 592)
-Tempo giusto, Grave, Presto-
From Schübler Chorälen:„Wachet auf, ruft uns die Stimme” (BWV 645)
Phantasie & Fuge Sol Minor Org için (BWV 542)
Chorale Prelude „Jesus bleibet meine Freude” (BWV 147/10)
Konçerto No.2 Mi Major (BWV 1042)
-Allegro, Adagio, Allegro assai-

ARA
Partita No. 2 Do Minor Klavsen için (BWV 826)-Grave adagio, Andante, Allegro-
Toccata & Fuge Re Minor Org için (BWV 565)
Cantata 38:„Aus tiefer Not schrei ich zu dir” (BWV 38)
Concerto in La minor after Antonio Vivaldi (BWV 593)
-Vivace, Adagio, Allegro-
Thomas Gabriel, Piyano
Gunnar Polansky, Bass
Martin Klusmann, Drums

Bütün Aranjmanlar Thomas Gabriel'e aittir.

- Minderlerimiz 40x40 cm boyutunda ve 6 cm kalınlığındadır. Daha çok gençlere uygundur. - Vale hizmeti ücretlidir.- 7 yaş sınırı vardır, 7 yaş üstü bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT