Trıbute To Ajlan Büyükburç

Trıbute To Ajlan Büyükburç

Tarihler: 22 Temmuz 2019 Pazartesi ~ 22 Temmuz 2019 Pazartesi 21.30 - 03.00

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Tam 50.00 TL Öğrenci 35.00 TL

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 22, 2019 ~ Tem 22, 2019

Sekiz yaşındayken babasından gitar dersleri almaya başladı. Babasına ait üç bin plaktan oluşan arşive de sahip olan Büyükburç, caz müziğine onun sayesinde başladığını söylüyordu. 17 yaşında Türkçe şarkılar söylemeye başlayan Büyükburç, Fatih Erkoç‘un vokalistliğini yapmıştır. Nişantaşı Anadolu Lisesi‘nde okurken, Milliyet Gazetesi‘nin her yıl düzenlediği Liselerarası Müzik Yarışması’nda “En İyi Kız Solist” dalında birinci oldu. Aziz Üstel‘in sunduğu, Gecenin Konukları adlı televizyon programında çıktı. Bu programla birlikte adını duyurmaya başladı. Aynı programda tanıştığı Mine Çağlıyan ile Ajlan-Mine adıyla bir grup oluşturdular ve Aşkolsun adlı ilk albümleri Aralık 1993‘te yayımlandı. Albüm önemli bir başarı yakaladı ancak Ajlan ile Mine bir yıl sonra ayrıldı. İstanbul‘daki hemen hemen bütün caz kulüplerinde ve otellerde çalıştı. 1990 yılında Polonya‘ya gitti ve caz workshop’larına katıldı. 1994 Ajlan Mine Show TV Aşk Olsun Talk Show programı yaptılar. 1995 yılında EMI tarafından yayımlanan solo albümü Tutunup Kendime ile devam etti. Aynı sene Houston‘da düzenlenen uluslararası bir festivalde Türkiye‘yi temsil etti. 1996 yılından itibaren salsa ve samba çalan Pasaporte Latino grubuna katıldı. Aynı zamanda Selçuk Sun ile birlikte caz ile ilgili çalışmalarını sürdürdü ve İstanbul‘da büyük orkestralarla çeşitli zamanlarda Cemal Reşit Rey ve Atatürk Kültür Merkezi gibi mekanlarda konserler verdi. 1997 yılında Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışmasında seslendirdiği eser, dalında birinci oldu.Türkiye‘ye gelen yabancı müzisyenler ile çalışma fırsatı buldu ve New York‘a kadar uzanan bağlar kurdu. Birçok sanatçının albümüne vokal yaptı ve jingle seslendirdi. Birçok uluslararası organizasyonda görev aldı. Mayıs 1999 tarihinde Önder Focan’ın Vocalists albümünde solist olarak yer aldı.

22 Temmuz 1999‘da, Muğla‘nın Fethiye ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu henüz 28 yaşındayken yaşamını yitirdi. Bugün ölümünün 20. yılında onu sevgiyle anacağız.

Sibel Köse (vo)
Uğur Güneş (p)
Önder Focan (g)
Kağan Yıldız (b)
Turgut Alp Bekoğlu (d)
Konuk sanatçılar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT