Garanti BBVA Tribute To Art Blakey

Garanti BBVA Tribute To Art Blakey

Tarihler: 02 Aralık 2022 Cuma ~ 02 Aralık 2022 Cuma 21:30 - 00:15

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş: 150 TL

Nereden Alınır: https://nardisjazz.com/

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 2, 2022 ~ Ara 2, 2022

Çığır açan bir davulcu olmasının yanı sıra modern cazın mimarlarından Thelonious Monk, Charlie Parker ve Dizzy Gillespie gibi müzisyenlerle birlikte sık sık çalışmalar yapmış olan Art Blakey, aynı zamanda Jazz Messengers adlı caz tarihinin en önemli topluluklarından birisinin 1950’lerden 1991’deki vefatına kadar lideriydi. Jazz Messenger topluluğunun son derece özenli ve detaylı bir şekilde düzenlenmiş müziğinde siyah kültürüne ait blues ve gospel gibi temel öğeler ön plana çıkarılarak modern cazın entellektüel zenginliğiyle harmanlanıyordu. Karizmatik, funky, ve güçlü tınılarıyla Jazz Messengers sonraki kuşaklar için modern cazın en etkin ve tesirli örneklerinden birisini teşkil etmiştir. Jazz Messengers kadrosunda yer alan müzisyenler ise adeta bir modern caz yıldızları listesini oluşturmaktadır. Başka birçok önemli ismin yanı sıra Clifford Brown, Kenny Dorham, Lee Morgan, Freddie Hubbard, Wynton Marsalis, Terence Blanchard gibi trompetçiler; Lou Donaldson, Hank Mobley, Jackie McLean, Johnny Griffin, Benny Golson, Wayne Shorter, Branford Marsalis gibi saksofoncular; ve Horace Silver, Bobby Timmons, Cedar Walton, Keith Jarrett, Joanne Brackeen, Mulgrew Miller gibi piyanistler değişik dönemlerde grubun kadrosunda yer almışlardır. Ayrıca Art Blakey her zaman grup üyelerinin topluluk için özgün besteler yapmalarını teşvik ettiği için, Jazz Messengers aynı zamanda önde gelen caz bestecileri için adeta bir laboratuvar işlevi görmüş ve muazzam bir eser dağarcığının üretilmesine vesile olmuştur.

Bu özel konserde Benny Golson, Bobby Timmons, Lee Morgan, Freddie Hubbard, Cedar Walton, ve Wayne Shorter’ın Jazz Messengers repertuvarında yer alan klasikleşmiş eserleri Türkiye’nin önde gelen caz müzisyenlerinden oluşan çok özel bir grup tarafından icra edilecektir.

Barış D. Yazıcı (tp),
Bulut Gülen (tb),
Batu Şallıel (ts),
Kaan Bıyıkoğlu (p),
Ozan Musluoğlu (b),
Ferit Odman (d).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT