Tribute To Niels-Henning Oersted Pedersen

Tarihler: 18 Nisan 2019 Perşembe ~ 18 Nisan 2019 Perşembe 21:30 - 00:30

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş: 50 TL, Öğrenci: 35 TL

Nereden Alınır: Nardis Jazz Club Gişe

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 18, 2019 ~ Nis 18, 2019

Niels-Henning Oersted Pedersen’i Anma Konseri

Danimarka’lı caz kontrbasçısı Niels-Henning Ørsted Pedersen 1946 yılında Danimarka’nın Osted kentinde dünyaya geldi. 5 çocuklu bir ailenin en küçüğüydü. Çocukken annesi tarafından müziğe yönlendirildi. Önceleri piyano öğrenmeye başladı, 13 yaşından itibaren de kontrbasa geçti. 15 yaşından itibaren Kopenhag’daki Amerikan caz müzisyenlerinin uğrak noktası haline gelen Montmartre caz kulübünde düzenli olarak çalmaya başladı. Gençlik yıllarında bu kulüpte Sonny Rollins, Dexter Gordon, Ben Webster, Bud Powell, Wayne Shorter, Stan Getz, Kenny Dorham, Freddie Hubbard, Joe Henderson gibi önemli isimlerle çalma fırsatı yakaladı.

Pek çok Avrupalı caz müzisyeni gibi o da Amerika’ya gitmeyi istedi ama orada çalışma ve yaşama izni almak için çok gençti. Ancak yeteneği kısa süre içerisinde farkedilecekti ve böylece her zaman aranılan bir kontrbasçı olarak dünyanın pek çok ülkesinde caz festivallerinde çaldı, yüzlerce albüm kaydında iz bıraktı. Enstrümanına olan üstün hakimiyeti, kendi geliştirdiği sürekli üç parmak sağ el pizzicato tekniği ve müzikal yaklaşımıyla diğer kontrbasçılardan ayrılır.

Kariyeri boyunca çaldığı önemli isimler arasında Oscar Peterson, Bill Evans, Michel Petrucciani, Kenny Drew, Mulgrew Miller, Chick Corea, George Shearing, Tete Montoliu, Stéphane Grappelli, Svend Asmussen, Joe Pass, Philip Catherine, Milt Jackson, Dizzy Gillespie, Jon Faddis, Roy Eldridge, Roy Hargrove, Slide Hampton, Archie Shepp, Johnny Griffin, Alvin Queen örnek gösterilebilir.

Caz kontrbasa teknik ve müzikal açıdan pek çok yenilik getiren Niels-Henning Ørsted Pedersen’den etkilenerek 2009 yılında kontrbasa başlayan Yarkın Tuncer, Pedersen’in ruhunu yaşatmayı ve onun ekolünü sürdürmeyi kendisine ilke edinmiştir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında keman sanat dalında yüksek lisans eğitimine devam eden sanatçı caz müziği alanında da çalışmalarını sürdürmeye ve konserler vermeye devam etmektedir. 19 Nisan 2005’te ani bir kalp kriziyle dünyaya veda eden Pedersen’i, ölümünün 14. yılında özel bir konserle anıyoruz.

Önder Focan (g),
Yarkın Tuncer (b),
Burak Cihangirli (d).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT