Trilok Gurtu & Orhan Osman

Tarihler: 17 Aralık 2009 Perşembe ~ 17 Aralık 2009 Perşembe - Saat: 21:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - www.crrks.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 17, 2009 ~ Ara 17, 2009
TRILOK GURTU
Trilok Gurtu, perküsyon sanatını icra eden, dünya çapındaki en usta ve en yetenekli temsilcilerinden. 1951 yılında dünyaya gelen, musikişinaz bir ailede büyüyen Gurtu’nun dedesi iyi bir sitar (Hindistan’a özgü telli bir çaldı) ustası, annesi Shoba Gurtu ise Hindistan’ın en önemli seslerinden biri. Hem etnik hem de evrensel müzik aletlerini bir arada kullanıp ritm ahengi yaratan Gurtu, performanslarında dinleyicinin ruhunun derinliklerine inip, kendi dünyanızı yaratmanızı sağlıyor. Jazz ve rock soundunun perküsyonla birleşimiyle ortaya çıkan sanat, insan bedeninin ritme karşı koyamazlığıyla, bir kat daha önemli hale geliyor.
Her yıl İspanya’da düzenlenen Etnosur Festivalinin 2008 Prestij Ödülüne layık görülen Gurtu, bir ilke imza atarak dünya müziği için önemli bir festival olan Etnosur’da ödül alan ilk Hintli müzisyen. Müzik eleştirmenlerinin “perküsyon sihirbazı” olarak tanımladığı sanatçı Asya ve Avrupa’da sayısız konser verip, bir çok sanatçıyla ortak çalışmalara da imza attı. Trilok Gurtu, daha önce de ziyaret ettiği Istanbul’da bu sefer Orhan Osman ile aynı sahneyi paylaşacak.
ORHAN OSMAN
Orhan Osman nam-ı diger Buzuki Orhan, kendine has müzik tekniği ve müzikal fikirleriyle takdir toplayan başarılı bir buzuki ustası. Müziklerindeki çok seslilik, çok kültürlülük, enerji ve dinamizmin sanatçını doğumundan itibaren başlayan çok kültürlü hayatından kaynaklanıyor. İçinde yetiştiği “batı” mozaiği ile ailevi geleneklerinden gelen “doğu” kültürü hayata bakışında ve müzikal anlayışında yeni formuller yaratmasına aracı oldu ve bugünün en önemli isimlerinden biri haline geldi. Balkan müziğine farklı bir bakış açısı getiren sanatçı ayrıca Yunan etnik sazı buzuki ile cazı harmanlayarak farklı bir sanat ortaya çıkardı.

Belirtilen saat kapı açılış saatidir.
Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT