Trubadur Ve Aşıkların İzinde

Tarihler: 18 Haziran 2010 Cuma ~ 18 Haziran 2010 Cuma - Saat: 20:30

Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Ücret: Tam: 23,50 TL, Öğrenci: 18,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Adres: Bahariye Cad. Ali Süavi Sok. (Sanatçılar Sok.) No: 7 Kadıköy İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0216 414 22 39

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 18, 2010 ~ Haz 18, 2010

TRUBADUR VE AŞIKLARIN İZİNDE

Sam Karpienia: Mandola, vokal
Ulaş Özdemir: Bağlama, vokal
Bijan Chemirani: Perküsyon

"Fransa"`nın güney bölgesi ile Anadolu geleneklerinin buluşmasından doğan bir proje Marsilyalı mandola icracısı ve şarkıcı Sam Karpienia, Fransa’nın güney bölgesinin saz şairleri trubadurlara ait Ortaçağ saray... şiirlerinin lirik geleneğini çağdaş bir yaklaşım ile yorumluyor. Bağlama icracısı, solist ve etnomüzikolog Ulaş Özdemir ise Anadolu`dan aşıkların türkülerini ölümsüzleştiriyor. Her iki sanatçı da geleneksel müziklerden beslenip onları kendilerine has bir yorum ile baştan yaratıyor. Tonbak ustası Bijan Chemirani’nin vurmalı sazları eşliğinde üç sanatçı, Anadolu ve Güney Fransa`dan yola çıkarak Akdeniz’i dolaşan, kimi zaman kutsal, kimi zaman dindışı içerikli, toplumsal konulardan bahseden ya da aşkı anlatan şarkıları saz şairlerinin tükenmek bilmez sevdalarından esinlenerek yorumluyorlar.

Üç müzisyen, geleneksel şarkıların yanı sıra dinleyicilerini, çağdaş şairlerin eserleri ile oluşturdukları yeni besteleriyle, Marsilya ve İstanbul arasında bir yolculuğa davet ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT