Tuluyhan Uğurlu

Tuluyhan Uğurlu

Tarihler: 27 Ocak 2018 Cumartesi ~ 27 Ocak 2018 Cumartesi 27 Ocak 2018 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 30.00 TL İndirimli 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 27, 2018 ~ Oca 27, 2018
Tuluyhan Uğurlu, 27 Ocak'ta CRR Konser Salonu'nda sizlerle...

İstanbul Rumelihisarı’nda doğup büyüyen, erken yaşta eğitim için Viyana’ya gidip, 14 yıl doğduğu kente hasret yaşayan Tuluyhan Uğurlu’nun tutkuyla bağlı olduğu İstanbul’a yazdığı çağdaş klasik bir eser. Uğurlu eserde dünden bugüne kendi İstanbul’unu anlatırken Napoléon Bonaparte’ın “Eğer dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu.” sözlerinden yola çıkarak kentin 3 bin yıllık tarihine 2000’li yılların bakış açışıyla dev bir ayna tutuyor. Bu aynanın içinde sanatçının nahif dünyasının pek çoğu hüzünlü, İstanbul’un koyu mavi tonlarıyla renklenen öyküleri, birbiriyle çarpışmadan adeta dans ediyorlar.

12 eserden oluşan “Dünya Başkenti İstanbul”, sahne çalışmalarında 8 bölüm olarak seslendiriliyor. Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında 400’ün üzerinde konserde seslendirilen eserin sahne çalışmalarında fotoğraflar ve kısa metinlerden oluşan görsel bir sunumdan yararlanılıyor.

Tuluyhan Uğurlu
Yeteneği 4 yaşında keşfedildi ve aynı yıl İstanbul Belediye Konservatuvarı Piyano Bölümü’ne kabul edildi. 7 yaşında devlet tarafından açılan “Harika Çocuklar Sınavı”nı kazanarak yurt dışında yüksek müziği eğitimi yapmaya hak kazandı. Lise ve konservatuvarın ardından eğitimini Viyana Müzik Akademisi’nde tamamladı. Akademide master yaparken, sanat yaşamının en ciddi kararını vererek, klasiklere vedaedip sadece kendi eserlerini seslendirmeye başladı. Canlı konser kayıtlarından oluşanGo With God ve Kutsal Kitaplardan Ayetler isimli ilk iki albümünde hayranı olduğuBach’dan esinlenerek inanç konularına eğildi.

1996’da Türkiye’de “İstanbul Kanatlarımın Altında” film müziği ile ünlendi. Cumhuriyetin75. yıl kutlamaları için “Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri”, büyük depremin ardından “Şehrin Gözyaşları” isimli eserlerini besteledi ve bunları albüm haline getirdi.

500 yıllık Beyazıt Kütüphanesi’nde verdiği konserlerin ardından piyano eserlerini“Beyazıt’ta Zaman” isimli albümde topladı. Aynı dönemde “Senfoni Türk” ü tamamladı. Bu eserinde senfoni orkestrası, mehter takımı, Türk Müziği enstrümanları ve piyanoyu bir arada kullanarak, Klasik Türk Müziğinde bir ilke imza attı. 2003 yılından itibaren yine bir ilke imza atarak, konserlerini konser salonlarının dışına taşıdı. Nemrut Dağı'nın Zirvesi’nden, Kapalıçarşı’ya kadar onlarca tarihi mekânda ve ören yerinde konser verdi. 2006 yılında İstanbul için yazdığı yeni eserlerini “Dünya Başkenti İstanbul“ isimlialbümde topladı. Eseri Türkiye ve yurt dışında 300’ün üzerinde konserde seslendirdi. Uğurlu, gençleri çok sesli müziğe ve yaratıcılığa teşvik amacıyla iki sosyal sorumluluk projesini halen sürdürmekte, “Zil Çaldı Tuluyhan Okulunuzda” ve “Düşlerini Erteleme”projeleriyle okullarda gerçekleştirdiği ücretsiz etkinliklerde gençlerle buluşmaktadır.

Eserin Bölümleri
Dünya Başkenti İstanbul
Üç Dinin Kardeşçe Yaşadığı Kent
Ayasofya ve Süleymaniye’den Yükselen Işık
Koca Sinan’ın Su Yolları
Mevsimler Boyu İstanbul
Dünya Başkentinin Manevi Sultanları
Dolmabahçe’de Hüzünlü Sonbahar
24 Saat İstanbu

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT