Tuluyhan Uğurlu

Tarihler: 28 Mayıs 2022 Cumartesi ~ 28 Mayıs 2022 Cumartesi 28 Mayıs 2022 20:30

Yer: Hatay Bahçeşehir Koleji Konferans Salonu

Ücret: İndirimli biletler öğrenci ve öğretmenler için geçerlidir. - Tam: 90.00 TL - İndirimli: 75.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 28, 2022 ~ May 28, 2022
Tuluyhan Uğurlu Hatay'da!

Dünyaca ünlü sanatçımız piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu, Hatay’da ilk kez Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri isimli eserini seslendirecek. Sanatçının müzik ve görüntülerle Atatürk’ün yaşamı, Kurtuluş Savaşı ve fikirlerinin anlatıldığı eserin önemli bölümlerinden biri de Hatay’a ayrıldı. Bu bölümde bölgede yaşanan büyük uygarlıklar, kente Atatürk tarafından Hatay adının konulması, Hatay’ın anavatana kavuşması gibi tarihi olaylar kısa metinler ve fotoğraflarla anlatılıyor.    

Konserin önemli bölümlerinden biri de Tuluyhan Uğurlu’nun,” Önce Çocuklar” projesi kapsamında sahneyi paylaşacağı genç bir yetenek. 13 yaşındaki görme engelli Deniz Örak, konserde üç eser seslendirecek. Genç piyanist mutlak kulağa sahip ve piyano derslerinde inanılmaz bir hızla ilerliyor. Dünyaca ünlü piyanistlerin çaldığı eserleri kolaylıkla icra edebilen, duyduğu her parçayı kısa sürede piyanonun tuşlarına dokunarak seslendiren Deniz, 4 yaşından bu yana konserler verip uluslararası ödüllerle başarısını taçlandırıyor.

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, genç yeteneklerin yanında durmanın önemine değiniyor ve pandemi sonrasında verdiği konserlerin tümünde sahnesini yetenekli bir çocukla paylaşıyor. 

Uğurlu “Önce Çocuklar” projesi hakkında şunları söyledi:

“Günümüzde yine bir moda çıkardılar ve ‘dünya değişiyor’ söylemleri ile sözde bir fikir fırtınası estirmeye başladılar. Değiştiğini iddia ettikleri dünya içinde yazık ki, yalan ve sahtekarlık daha da tehlikeli yerlere doğru kök salıyor. Şimdi burada bir nokta koyup, ‘Önce Çocuklar’ diyelim ve biraz da o saf ve henüz dizginlenmemiş beyinlerin saçtıkları ışıkla aydınlanalım. Sanatta, bilimde, teknolojide çocuklara yer açalım. 

“Dünyanın gelmiş geçmiş en ileri görüşlü lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan yüz yıl önce çocuklara bir bayram armağan ettiği toplumun fertleri olarak özgür düşünce yapıları ile çocukların önünde yol açalım. Çocukların gelişimine katkıda bulunurken, onların bize ihtiyacı olduğundan daha çok bizim onlara ihtiyacımız olduğunu unutmayalım. 

“Yaşadığımız bunca olumsuzluğun arasında artık çocuklar aracılığı ile hayatımızda bir şeyler değişsin. Unutmayalım ki, IŞIĞI TAŞIYAN ELLER DEĞİŞİR AMA IŞIK ÖLÜMSÜZDÜR.”

- Etkinlik alanına gelirken Aşı Kartı veya en geç 48 saat öncesinden yapılmış PCR test sonucunuzu yanınızda bulundurmanızı rica ederiz. Aşı Kartı veya PCR sonucu olmayan misafirlerimiz etkinlik alanına kabul edilemeyecektir. Uygulanacak kuralların detaylarına "Coronavirüs-Covid-19-Hakkında-Bilgilendirme" sayfasından ulaşabilirsiniz.- 6 yaş sınırı vardır. 6 yaş altı seyircilerimiz etkinliğe katılamazlar. - Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.- Katılımcılar/izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır.- Kurallar gereği tüm seyircilerimiz etkinlik boyunca maskeli olmak zorundadır.- Etkinlik alanına yiyecek ve içecek sokmak yasaktır.- Organizatör firma etkinlik alanı, saati ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT