Türk Valsleri

Tarihler: 13 Aralık 2018 Perşembe ~ 13 Aralık 2018 Perşembe 13 Aralık 2018 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 36.50 TL İndirimli 26.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 13, 2018 ~ Ara 13, 2018
Bu toprakların kemancısı olarak nitelendirilen değerli keman virtüözü Cihat Aşkın’ ın yeni albüm projesi “ Türk Valsleri”, Cemal Resit Rey Konser Salonu’nda ilk kez seyircinin karşısına çıkıyor.

Şef: Cihat Aşkın 
Göksun Çavdar (Klarnet)
Serkan Halili (Kanun)
Çağdaş Özkan (Piyano, akordeon)
Aşkın ensemble

Türk Valsleri’nin düzenlemeleri besteci ve orkestra şefi Oğuzhan Balcı’ ya ait. Cihat Aşkın Türk Valsleri‘ni şu şekilde ifade ediyor ; İtalyan maestro’nun yönetimindeki bando İstanbul’un meydanlarında çalmaya başladı. Güzel melodiler şehrin her tarafında yansımaya devam ederken bu duruma içten içe üzülen kıymetli Türk bestekârlarından Dede Efendi cesaretle ortaya çıkarak bir iddia ile ‘bunu ben de yaparım’ dedi ve oturdu bir çırpıda ‘Yine Bir Gülnihal’ isimli valsi besteledi. Dünyayı kasıp kavuran Viyana valslerinin yanında bu naif romantik ilk Türk valsi oldu. Daha sonra diğer bestekârlar onu takip ettiler. Tıpkı diğer danslar gibi Türk valsleri de yeni toplumun içinde yer almaya başladı. Cumhuriyet devrinden sonra hızla artan balolarda söylenen ve çalınan valsler Yeşilçam filmleri ile 20. yüzyıla doğru nostaljik melodileri bize aktardı.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT