Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası

Tarihler: 04 Eylül 2018 Salı ~ 04 Eylül 2018 Salı 04 Eylül 2018 20:30

Yer: Zorlu PSM - Turkcell Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - Tam 60.00 TL Öğrenci 48.00 TL 2. Kategori - Tam 45.00 TL Öğrenci 36.00 TL 3. Kategori - Tam 30.00 TL Öğrenci 24.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 4, 2018 ~ Eyl 4, 2018
Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Zorlu PSM - Turkcell Sahnesi'nde sevenlerini bekliyor.

Büyük besteci ve orkestra şefi Leonard Bernstein, doğumunun 100.yılında dünyanın her yanında anılıyor. Öğrencileri arasında bulunmuş olan Cem Mansur, çalışmalarına ilham ve yön veren bu büyük müzik insanının iki eserini yönetiyor. Başta caz, her türlü eğlence müziğine göndermeler yapan “Divertimento” ve Eflatun’un “Sempozyum” unu başlangıç noktası olarak alan keman konçertosu “Serenade”. Solist Alena Baeva genç kuşağın en dikkat çeken sanatçılarından. 
Konserin ikinci yarısı tüm zamanların en etkileyici senfonilerinden birine ayrıldı. Prokofiev’in, 5nci senfonisinde melodik dehasının zirvesine ulaştığını söylemek abartılı olmaz. Türkiye’nin tüm konservatuarlarından seçilen 85 genç müzisyenin bu konseri şüphesiz bir müzik ve  enerji şöleni olacak.

Program
Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası

Şef: Cem Mansur
Solist: Alena Baeva, keman
Leonard Bernstein (1918-1990) Orkestra için Divertimento
Serenade, solist: Alena Baeva
Ara

Sergei Prokofiev (1891-1953) 5nci Senfoni op. 100

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası
Cem Mansur, Sanat Yönetmeni

Gençleri sanata teşvik etmek amacıyla pek çok çalışmaya imza atan Sabancı Vakfı, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın da kuruluşunun gerçekleştirilmesini sağlamıştır. Orkestra, Ana Destekçisi olan Sabancı Vakfı’nın katkılarıyla her yıl ülkenin tüm konservatuarlarından seçilen 100 genç müzisyenin bir araya gelmesiyle oluşturulmaktadır.

2007 yılında, türünün ülkedeki ilk örneği olarak Cem Mansur tarafından kurulan ve 16-22 yaşları arasındaki müzisyenlerden oluşan orkestra, her yaz, alanlarındaki en iyi eğitmenlerin yönetiminde üç haftalık bir hazırlık dönemi sonrasında Türkiye ve yurtdışında bir dizi konser vermektedir. Orkestra, çağımızın en büyük piyanistlerinden Murray Perahia ile Istanbul’da verdiği ilk konserin ardından Salvatore Accardo, Shlomo Mintz, Kristof Barati, Alice Sara-Ott ve Natalia Gutman gibi büyük isimlerle de Avrupa’nın önemli konser salonlarında sahneye çıktı. Viyana, (Konzerthaus) Berlin (Konzerthaus, 2008, 2010, 2015, 2017), Roma (Sala Santa Cecilia, 2010, 2013, 2014), Milano (Auditorium), Linz (Brucknerfest), Bonn (Beethovenfest), Amsterdam, Budapeşte, Prag (Smetana Hall, Rudolfinum), Bratislava, Brüksel (Palais des Beaux Arts), Verona (Teatro Filarmonico), Ravello, Floransa, Bologna, Essen, Dortmund gibi merkezlerin en prestijli festival ve konser sezonlarında dünyanın önde gelen orkestralarıyla aynı afişi paylaşan genç müzisyenler, dinleyicileri teknik düzeyleri ve şaşırtıcı enerjileriyle büyülediler.

Bayerischer Rundfunk, Deutsche Welle ve Slovak radyoları tarafından konserleri kaydedilen ve yayınlanan TUGFO, müziğin sosyal yönüyle ilgili çalışmalar da yapmakta, özellikle “Demokrasi Laboratuvarında” Cem Mansur, orkestra ve dinleyicileri orkestra metaforuyla, birlikte yaşam, liderlik, sorumluluk ve toplumsal barış konusunda renkli bir yolculuğa çıkarmaktadır. Bu etkinlik, 2014 yılında “Berlin ve İstanbul’un Kardeş Şehir” olmasının 25. yılı kutlamaları kapsamında ve 2017 yılında Berlin Konzerthaus’ta gerçekleşmiştir.

TUGFO 2017 Berlin konseri, dünyanın önde gelen kültür/sanat kanallarından Arte TV tarafından canlı olarak yayınlanmıştır. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, 2014 yazında Sicilya’da Taormina Festivali’nin yerleşik orkestrası olarak “Tosca” operası temsillerinde ve 2015 yılının Ocak ayında ise Royal Opera House “La Boheme” prodüksiyonunda görev almıştır. 2010 ve 2012 yazlarında orkestranın 35 üyesi Ermenistan’dan gelen genç müzisyenlerle birlikte “Bizi Birleştiren Müzik” adıyla Türkiye-Ermenistan Gençlik Orkestrası’nı kurmuş ve İstanbul ve Berlin’de konserler vermiştir. Ayrıca TUGFO üyeleri her yıl Türk/Yunan Gençlik Orkestrası’nda yer almaktadır. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası; Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı çatısı altında faaliyetlerini yürütmekte olup, “Avrupa Ulusal Gençlik Orkestraları Federasyonu” tam üyesidir.

- 8 yaş ve üstü katılımcılar için uygundur.                                                                                                                          - Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.                                                                                                    - Öğrenci bileti Öğrenci kimliği ile geçerlidir. Etkinlik günü kimlik ibraz edilmesi gerekmektedir.                                              - Mekan etkinlik alanı ve etkinlik saatinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.                                                                        - Mekan, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT