Uli Jon Roth

Tarihler: 19 Mayıs 2011 Perşembe ~ 19 Mayıs 2011 Perşembe - Saat: 21:30

Yer: Dorock Bar

Ücret: Ayakta: 34,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Dorock Bar

Adres: İmam Adnan Sok. No:8/A Taksim Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 19, 2011 ~ May 19, 2011

Scorpions`un unutulmaz gitaristi Uli Jon Roth ilk kez Türkiye`de!

Müzik hayatına 1973 yılında Scorpions ile başlayan Uli Jon Roth, grup ile birlikte Fly To The Rainbow, In Trance, Virgin Killer ve Taken By Force albümlerini kaydetti. 1978 yılında yayınlanan Tokyo Tapes albümü sonrası gruptan ayrılan Roth, kariyerine önce Electrıc Sun grubuyla sonra da solo çalışmalarla devam etti.

Electric Sun`ın ilk albümü Earthquake`i efsane gitarist Jimi Hendrix`e adayan Roth, bir sonraki Fire Wind albümünü ise Ortadoğu Barışı için mücadele eden Mısır başbakanı Enver Sedat`a adadı. Electric Sun adı altında son albümünü 1985 yılında yayınlayan Roth, Beyond The Astral Skies adını verdiği albümü ise Martin Luther King`e adadı.

Electric Sun sonrası kendini daha çok klasik müziğe adayan Uli Jon Roth, dört senfoni ve iki konçerto yazdı. Bir çok kez de Avrupa`nın önde gelen orkestraları ile birlikte sahne aldı. Sky Of Avalon adını verdiği proje altında klasik müzik ile rock sentezi kendi müziğini geliştiren Roth, konserlerinde hem eski dönem şarkılarını hem de klasik müzik varyasyonlarını çalmakta.

1998 yılında Joe Satriani ve Michael Schenker ile birlikte G3 turnesine çıktı hatta Londra konserinde Queen`in gitaristi Brian May ile birlikte çaldılar.

Uli Jon Roth teknik olarak bir çok türden müzisyeni etkilemiştir. Bunların başında Metallica gitaristi Kirk Hammett ve Smashing Pumpkins`ten Billy Corgan`ı gösterebiliriz. Hatta, 2007 Rock Am Ring festivalinde Smashing Pumpkins ile sahne alan Uli Jon Roth grupla Gossamer şarkısını çaldı.

Uli Jon Roth bugüne dek Scorpions, Slash, Deep Purple, Ufo, Glenn Hughes, Paul Gılbert gibi grup ve müzisyenle birlikte sahne aldı.

Uli Jon Roth Sky Guitar adını verdiği kendi tasarımı olan 7 telli özel gitarları kulanmaktadır. Bu gitarlar eşliğinde neo-klasik müziğe daha uygun eserler verdiğini belirtmektedir.

Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.
Organizasyon şirketi etkinlik için uygun görmediği müşterileri bilet parasını iade etmek koşuluyla mekana almama hakkına sahiptir.
Kapı açılış 21:30

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT