Uluslararası İstanbul Klasik Müzik Festivali - I Salonisti

Tarihler: 19 Ekim 2010 Salı ~ 19 Ekim 2010 Salı - Saat: 21:00

Yer: Aya İrini Müzesi

Ücret: 300,00 TL - 250,00 TL - 200,00 TL - 150,00 TL - 100,00 TL - 50,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com

Adres: Topkapı Sarayı 1. Avlu, Sultanahmet İstanbul Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 19, 2010 ~ Eki 19, 2010

Uluslararası İstanbul Klasik Müzik Festivali kapsamında 19 Ekim 2010 Saat 21.00’da Türkiye’deki ilk konserini verecek olan ve Titanik filmine yaptığı müzikler nedeniyle tüm dünyada haklı bir şöhrete ulaşan I Salonisti tüm müzik eleştirmenlerinin üzerinde birleştiği eşsiz bir piyano grubudur.

Her müzisyen sizlere Leonardo DiCaprio`nun da içerisinde bulunduğu bir sinemada performans sergilemiş oldukları ile ilgili bir hikaye anlatamaz. I Salonisti, James Cameron tarafından canlı bir konserlerini izlemesi üzerine Titanic`te orkestra olarak performans sergilemeleri için seçilmişti. Önemli karakterler olarak, bu grup yüzyılın filminde görülebilir ve dinlenebilir. Onlar, filmin en duygusal anları olan, yolcuların gemiyi terk etmek zorunda olduklarını anladıkları bölümünün bir parçasıdır. İsviçre ve başka ülkelerde meşhur olan grup, Titanic filmi ile kendine uluslararası bir şöhret kazandırırken müziklerini sergiledikleri ülkelerde farklı bir çok tarzı bir araya getirip arkalarında memnun bir dinleyici kitlesi bırakmışlardır.

İstanbul konserlerinde Soundtrack programı yapıp dünyaca ünlü film müziklerinden özel bir seçki çalacak olan I Salonisti`nin geçmişi 1981 yılına dayanıyor. O günden bu yana grup, dünyanın çeşitli yerlerinde sayısız program yapmıştır. Konserleri, müzik yapmanın keyfini ortaya koyan, aynı zamanda bir müzikal dünyadan ötekine geçişin tadını çıkartabilen örneklerden biri olarak görülmüştür.

Tesadüfler ve doğruluk programlarına yansımış iki öğedir, I Salonisti kendini bilinen ve bilinmeyenin, ciddiyet ve esprinin, kabalığın ve kibarlığın verdiği şevke adamış bir gruptur. Geniş kapsamlı repertuarları Rota, Kreisler, Enescu, Piazzolla, Debussy, Gershwin, Bartok, Kalman, Weill ve Brahms gibi isimler de içermektedir. Dünyanın her yerinden farklı bestekarlarla kişisel olarak kurdukları irtibat ile kendilerine orjinal beste ve düzenlemelerden büyük bir kütüphane oluşturmuşlardır. İki keman, çallo, bass ve piyano`nun ortaya çıkarmış olduğu kişiye özel bir kütüphanedir bu.

I Salonisti her programlarını bir tema üzerine kurarlar. Seçilen yazılar, şiirler ve sözler, müziği tamamlar. Lorenz Hasler tarafından seslendirilirler. Her bir performansta, Lorenz Hasler tarafından, şiirler sözler ve yazılar üzerine bir bilgilendirme yapılır.

Halen İsviçre`de yaşamakta olan grup üyeleri:
Piotr Plawner - Keman
Lorenz Hasler - Keman
Ferenc Szedlak - Çello
Bela Szedlak - Bass
Andre Thomet - Piyano

Basın Yazıları:
İfade şekilleri ile, zekice kuvvetlendirmeleriyle, enerjilerinin büyüleyici şiddeti ile, I Salonisti diğer bütün ensemble`leri geride bırakıyor. - Neue Zürcher Zeitung

Performansları azimli ve çeşitlilikle dolu. Enescu`nun Birinci Rapsodisi`ni nadiren duydum ve bu çok heyecan verici. - Fono Forum

Eleştirmek gereksiz çünkü bütün eleştirilerin gerisinde kalıyor. Zeka, çeşitlendirilmiş program, görsel elementler, yazıların seslendirilmesi ve tabiki performansları, teknik olarak mükemmelliyetin içerisinde bulunan herşey, yorumlama, müziksel kalite, denge ve güç, geriye hiç bir beklenti bırakmıyor. - Der Bund, Bern

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT