Ümit Sayın

Tarihler: 11 Ocak 2012 Çarşamba ~ 11 Ocak 2012 Çarşamba - Saat: 21:00

Yer: Jolly Joker İstanbul

Ücret: VIP - 55.50 TL - Normal - 28.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Jolly Joker İstanbul

Adres: Balo Sok. No: 22 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 07 49

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 11, 2012 ~ Oca 11, 2012

Ümit Sayın, 26 Nisan 1970'de İzmir'de doğdu. ilk ve orta öğrenimini İzmir'de tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümü'nde eğitimine devam etti. Ancak müzik kariyeri için daha sonra bu bölümü yarıda bıraktı.

Ümit Sayın'ın hayatını değiştiren olay 1990 yılında Sezen Aksu'nun İzmir'de verdiği bir konser sırasında değişti. Sahneye çıkarak Sezen Aksu'ya bir parçada eşlik eden Ümit Sayın, daha sonra ünlü sanatçıdan vokalisti olması için teklif aldı. İstanbul'a geldikten sonra bir süre Timur Selçuk'un dershanesinde Gökçen Taşkıran'dan klasik gitar eğitimi aldı. Sezen Aksu'nun yönlendirmesiyle Fuat Güner'in stüdyosunda 2 yıl çalışan sanatçı, 1991 yılında ilk bestelerini yapmaya başladı. Bu arada bazı stüdyo vokalleri ve reklam müzikleri için çalıştı. Stüdyo çalışmalarında Mazhar Alanson, Özkan Uğur, Barış Manço, Orhan Gencebay gibi sanatçılarla tanışarak bilgi ve tecrübelerinden faydalanma fırsatı buldu.

Stüdyoda vokal ve reklam müziği çalışmaları sırasında tanıştığı Ozan Çolakoğlu daha sonra birçok projede yer aldı. 1992 yılında Harun Kolçak ve Sezen Aksu'ya vokalistlik yapan Ümit Sayın, aynı dönem Deniz Arcak'ı şöhrete kavuşturan "Zehir Ettin" ve "Vurur" adlı parçaların sözlerini yazdı. 1993 yılında Ajda Pekkan'a vokalistlik yapmaya başladı. Aynı yıl Emel Müftüoğlu, Leman Sam, Hakan Peker, Seden Gürel ve Burak Kut için söz ve besteler yaptı.

1994 yılında Tarkan'ın "A Acayipsin" adlı albümünde yer alan söz ve müziği Ümit Sayın'a ait "Dön Bebeğim", "Gitme" ve “Bekle” isimli şarkının ise sözlerini yazarak dönemin hit şarkılarında imzası bulundu. İzel, Yeşim Salkım'ın albümlerindeki parçalardan bazıları ve Pınar Aylin'in çıkış yaptığı "Ya Sen Gidip de" adlı parçalar da yine sanatçıya aittir.

1995 yılının en hit şarkıları arasında yer alan ve uzun süre radyoların en çok çalınanlar listesinde yer alan Bendeniz'in seslendirdiği "Gönül Yareler İçinde" isimli şarkının da söz ve müziğini yaptı.

1994-1995 yılları arasında Tarkan'a vokalistlik yaptığı dönemde kendi albüm çalışmalarına başladı. 1996 yılında "Ümit Sayın" adlı ilk albümünü piyasaya çıkardı. Albümde yakın arkadaşı olan Ozan Çolakoğlu ile çalıştı. 1997 ve 1998 yıllarında Aşkın Nur Yengi, Deniz Seki, Asya, Bengü, Gökhan Tepe ve Zeynep Dizdar için birçok beste ve söz çalışması yaptı.

"Vazgeç Gönül", "Nerede Olursan Ol" isimli şarkılarda da söz yazarı ve besteci olarak bulunan Ümit Sayın, 1998 yılında da Zeynep Dizdar'ın "Yolun Açık Ola" albümünde 5 şarkının da söz ve müziğini yaparken albümün vokal koçluğunu da üstlendi. Bu albümde yer alan "Vazgeç Gönül" ve "Nerede Olursan Ol" isimli şarkılar müzikseverler tarafından oldukça beğenildi ve uzun süre müzik listelerinde zirvedeki yerini korudu.

1998 yılında babasını kaybettikten sonra 1999 yılında ikinci albümü "Ben Tabi Ki" müzik marketlerdeki yerini aldı. "Ben Tabi Ki" albümünden bir süre sonra müzik yaşantısında söz yazarı ve besteciliğe ağırlık veren Ümit Sayın 2004 yılında "Mai" albümünü yayınladı.

2005 yılında ise Zeynep Dizdar'la birlikte Sarı Ev Stüdyoları'nda "İlle de Sen" albümünün çalışmaları yapıldı. Bu albümde de hit şarkıların sahibi olan Ümit Sayın sözü ve müziği kendisine ait 7 şarkısıyla albüme destek olurken; "İlle de Sen" isimli şarkı müzik listelerinde uzun süre 1 numarada yer aldı.

15 Eylül 2010 tarihinde Poll Production by Polat Yağcı markasıyla yayınladığı "Takılma" adlı single çalışması ile müzikseverlerin karşısına tekrar çıkan Sayın, 2011 yılında ise 'Söz & Müzik Ümit Sayın' adını verdiği ve bugüne kadar kendisinin okumadığı şarkıları sanatçı arkadaşlarıyla okuyarak müzik sektörüne büyük bir ivme kazandırmıştır.

'Söz & Müzik Ümit Sayın' albümünde kendisine eşlik eden sanatçılar; Tarkan, Leman Sam, Pınar Aylin, Bendeniz, Suavi, İzel, Emel Müftüoğlu, Erdal Çelik, Levent Yüksel ve Işın Karaca'dır. Müzikseverler ve müzik eleştirmenleri tarafından 'Devlerin Buluşması' olarak lanse edilen bu albüm en çok satılanlar listesinde de hala yerini korumaya devam ediyor. Albümün ilk klip çalışması Tarkan ile düet yaptığı 'Gitme' adlı şarkıya çekilirken, ikinci klip İzel ile birlikte seslendirdiği 'Tutun Ellerimden' isimli şarkıya klip çekildi.

Yeni yaptığı şarkıları sanatçı arkadaşlarıyla paylaşmaya devam ederek besteci kimliğini sürdüren Ümit Sayın, verdiği konserler ve sanatçılara vokal koçluğu yaparak desteğini sürdürmektedir.

- Belirtilen saat kapı açılış saatidir.
- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.
- Organizasyon şirketi etkinlik için uygun görmediği müşterileri bilet parasını iade etmek koşuluyla mekana almama hakkına sahiptir.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT