Ünlü

Tarihler: 18 Şubat 2011 Cuma ~ 18 Şubat 2011 Cuma - Saat: 22:00

Yer: İndigo

Ücret: 28,50 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, İndigo

Adres: İstiklal Cad. Akarsu Sok. Mısır Ap. No:1-2-4-5 Taksim, Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 244 85 67

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 18, 2011 ~ Şub 18, 2011

Çıkardıkları iki albümün ardından, Almanya`ya dönen ve çalışmalarına 13 yıl gibi uzun bir ara veren grup, doldurulamayan yerini almak üzere yine geri geliyor.

1996 yılında, bir Erkin Koray klasiği olan Estarabim`i yorumlayarak, ülkemizde büyük bir çıkış gerçekleştirdiler. Ünlü`nün temelleri, Almanya`da yaşayan Tayfun ve Mehmet Ünlü kardeşler tarafından, 1981 yılında kurulan Fahrsthul adlı punk grubuyla atıldı.

1986 yılında The Lift adıyla kurdukları rock grubuyla, "Under The Moon adlı ilk albümleri çıktı. 1994 yılında ÜNLÜ`yü kurarak, rock müzik sahnesinde kalıcı bir yer edindiler. "Son Defa" ve "O ve Z Hikayesi" adlı iki albüm, "Estarabim" ve "Kafam" adlı iki single cd ile rock müzik tarihimizde doldurulamaz bir yer edindiler. Ülkemizde yerli bir rock grubunun biyografik kitabı, 1996 yılında ilk kez onlar için yayınlandı.

Stüdyo İmge yayınlarından çıkan bu kitabın yazarı Özlem Kumrular, ÜNLÜ`yü şöyle tanımlamakta; "Ethno Rock`la PolyGram`ı baştan çıkarıp dünyaya Türkçe sözlü rock dinlettiler: Nasyonel, enternasyonel, profesyoneller. Stutgard, İstanbul hattı üzerinden en mükemmel Türk Rock prodüksiyonunu getirdiler: Oryantal, oksidental experimentaller.

Orijinalleri marjinal yaptılar. Sounda kalite, rocka müzikalite, Türkçe liriklere kredibilite, yerli rocka evrensel legalite kattılar… ÜNLÜ … Türk Rock`ında bir devrim".

Grubun yeni turnesinin açılışı 18 Şubat`ta İstanbul Indigo`da... Turne İzmir, Ankara, Eskişehir, Bursa`yı kapsıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT