Ustaların Sesi

Tarihler: 25 Kasım 2017 Cumartesi ~ 25 Kasım 2017 Cumartesi 25 Kasım 2017 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 30.00 TL İndirimli 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 25, 2017 ~ Kas 25, 2017
Ustaların Sesi konseri, 25 Kasım'da CRR Konser Salonu'nda sizlerle...

Hilal Özdemir

"İstanbul doğumlu olan sanatçı küçük yaşlarda sesinin güzel olduğunu keşfeden annesinin  teşvikiyle özel müzik eğitimi aldı. Ardından Üsküdar Musıkî Cemiyeti’nde eğitim aldı. Uzun yıllar Türk Halk Müziğinin değerli hocalarıyla çalışmalar yaptı ve İstanbul, Ankara ve Türkiye’nin çeşitli illerinde sahne aldı. Ankara Radyosu’nun açtığı ses sınavını kazanarak TV ve Radyoda programlar yaptı. İlk albümüne adını da veren “İrem kız” adlı çalışmasıyla büyük bir çıkış yakaladı. Halk müziğine yeni bir soluk ve tarz getiren sanatçı, modern yorumuyla gönüllere taht kurdu. 2013 yılında çıkardığı albümünde besteci kimliğiyle de ön plana çıktı. 8 albümü bulunan sanatçı, konser, festival ve albüm çalışmalarına devam ediyor.

Recep Kaymak
Diyarbakır’da doğdu. İlkokul ve lise eğitimini burada tamamladı. TRT’nin açmış olduğu sınavı kazanarak Ankara Radyosu’nda stajyer sanatçı olarak göreve başladı. Uzun bir eğitimin ardından TRT Ankara Radyosu’nda solist sanatçı olarak asaleten atandı.

Bir çok longplay plak, kaset ve 45’lik plak çıkaran Kaymak, Yeşilçam’da bir çok filmde de başrol oynamıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Türk halk müziği solistliği yapmış olan sanatçı Türkiye’yi birçok ülkede temsil etmiştir. 

2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığından emekli olan Kaymak, müzik çalışmalarına devam etmektedir.

Soner Özbilen
Kosova göçmeni bir ailenin oğlu olarak 1947 yılında Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokulu Boğazlıyan'da, liseyi İstanbul Pendik Lisesi'nde tamamladı. Ardından İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne devam etti. Müziğe olan ilgisi orta öğrenimi sırasında öğrenci korolarında başladı. Bir süre Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Aksaray Musiki Derneği'ne devam ederek Orhan Dağlı, Nida Tüfekçi, Neriman Tüfekçi ve Yücel Paşmakçı'nın öğrencisi oldu.

1966 yılında TRT'nin açmış olduğu Türk Halk Müziği Ses Sanatçılığı sınavını kazandı. 3 yıl süren stajyerlik döneminde Nida Tüfekçi, Neriman Tüfekçi, Halil Bediî Yönetken ve Ahmet Kutsi Tecer gibi üstadlar ile çalıştı. 1969 yılında TRT İstanbul Radyosu THM Ses Sanatçılığı kadrosuna asaleten atandı. Usta halk sanatçılarının tavır ve üslupları üzerine çalışarak kendi üslubunu geliştiren Soner Özbilen, çalışmalarını son 25 yıldır da Rumeli Türküleri üzerine yoğunlaştırdı. Başta Orta Anadolu ve Rumeli olmak üzere ülkemizin çeşitli yörelerinden birçok türkü derleyerek Türk halk müziği repertuvarına kazandırdı. Görevi süresince sayısız radyo ve televizyon yapımında yer alan Özbilen; Makedonya, Fransa, İspanya, Kosova, Sırbistan, Almanya, İsviçre, Rusya, Libya ve Finlandiya'da yapılan otantik müzik festivallerine katılarak Türkiye'yi temsil etti. Ayrıca ülkemizin pek çok yöresinde konserler verdi. Soner Özbilen, THM ses sanatçılığı yanında 25 yılı aşkın süre İstanbul Radyosu Yurttan Sesler koro şefliği görevi yapmıştır. TRT'deki 46 yıllık ses sanatçılığı ve koro şefliği görevinden 2012 yılında emekli olmuştur. Soner Özbilen halen Türk Halk Müziği icra ve derleme çalışmalarına devam etmektedir."

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT