Uygulamalı Rock Tarihi - Kağan Tayanç Dinletisi

Tarihler: 22 Mart 2010 Pazartesi ~ 22 Mart 2010 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih Ali Emirî Efendi Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Mimar Sinan Mah. Akşemsettin Cad. No: 52 (İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü Arkası Fatih İstanbul Fatih İstanbul

Telefon: 0212 521 55 65-66-67

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 22, 2010 ~ Mar 22, 2010

BLUES’DAN SUFİ ROCK’A MÜZİĞİN SERÜVENİ

Her gün, özellikle İstanbul’da, kültürel etkinliklerin zenginliğine yeni bir renk daha katılıyor; Sufi Rock da sözkonusu yeni renklerden biri... Daha önce çeşitli gruplarda rock müzik yapan sanatçı Kağan Tayanç, bu yeni oluşumun Türkiye’deki temsilcisi olmaya devam ediyor. İlk albümü Yunus Gibi’yle ve Rock Mevlid bestesiyle dikkatleri üzerine çeken sanatçı, rock, jazz, blues soundlarıyla sufi temaları birleştirerek farklılıkları müzikle buluşturmayı hedefliyor. Sanatçının müziğini ve Sufi Rock’ı merak edenler için, 22 Mart Pazartesi günü sunulacak dinleti iyi bir fırsat olabilir. Eğer, Batı müziğinin tarihsel devinimini farklı bir kompozisyon içinde dinlemek isterseniz bu etkinlik tam size göre.

Yıllar geçse de, kulaklarımızdan yüreğimize ve ruhumuza akseden ritimleriyle kendini unutturmayan şarkılar vardır. Her duyuşumuzda tüm varlığımızı kaplayan eşsiz etkilerini hiç yitirmeyen şarkılar... Zamana inat şarkılar... Zamanda kırılma noktaları yaratan, dönüşüm kavşağı şarkıları... Blues, jazz ve rock müzik tarihinin mihenk taşı olan şarkılarla başlayıp, sufi rock tarzının temsilcisi ve Rock Mevlid’in bestecisi Kağan Tayanç eserleriyle devam edecek bu yolculuğa katılmak isteyenler, 22 Mart Pazartesi günü saat 20.00’de Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde yerlerini alabilirler.

Kağan Tayanç Hakkında:
1971 doğumlu sanatçı, daha önce Ankara`da The Kitch adlı punk rock grubunda ritim gitar, İstanbul`da da Objektif adlı rock grubunda keyboard çalarak yer aldı. Son olarak 2005-2007 yılları arasında Yeni Melek Gösteri Merkezi`nin müzik direktörlüğünü yürüttü. Sanatçının ilk albümü olan "Yunus Gibi" Nisan 2009`da piyasaya çıktı. Sanatçının ilk albümünde ve stüdyo çalışmaları halen devam eden Ezberbozan adlı yeni albümünde tüm besteler kendisine ait; sufi rock olarak tanımlanan tarzda rock, blues, jazz soundları hakim…
Kağan Tayanç`ın orkestrası sıkı bir hard rock grubu olmakla beraber, neyzen Neşet Yılmaz’ın da katılımıyla sufi rock grubuna dönüşüyor. Grupta her biri kendi alanında isim yapmış olan müzisyenler yer alıyor; Emre Şen (elektrogitar ve vokal), Eser Bekar (basgitar ve vokal), Ataç Ülker (davul), Murat Sever (klavye), Neşet Yılmaz (ney ve vokal)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT