Uzaktaki Müzik

Tarihler: 13 Aralık 2010 Pazartesi ~ 13 Aralık 2010 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 29.00-19.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRR gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 13, 2010 ~ Ara 13, 2010

Erkan Oğur - Derya Türkan

Erkan Oğur: Erkan Oğur’un müziğinin kökenini kendi içinde, yaşantısında ve Anadolu’da aramak gerekir.1954 yılında Ankara’da doğan ve Elazığ’da büyüyen sanatçının müzik anlayışına bu bölgenin çok büyük etkisi oldu. 5 yaşındayken keman çalmaya başlayan Erkan Oğur , daha sonra bağlama (balta) ve cümbüş çalmaya başladı. Ankara Üniversitesi’nde başladığı üniversite eğitimine, Almanya’da, Münih Üniversitesi’nde Fizik dalında devam etti. Burada geçirdiği 3 senenin sonunda tamamen müzikle ilgilenmek istediğini anlayan Erkan Oğur, üniversiteyi terk ederek yaşamını sadece müzikle devam ettirmeye başladı. Bu dönemde Türk müziği seslerine olan ihtiyacı nedeniyle perdesiz gitarı yaptı. 1980’de başladığı İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü’nden 1984 yılından mezun oldu. Konservatuarda sınıf arkadaşı olan İsmail. H. Demicioğlu ile birlikte halk müziği çalışmalarına ağırlık verdi. Bu birliktelik günümüzde de devam etmektedir.

Derya Türkan ( Kemençe): 1973 yılında İstanbul`da doğdu. 1984 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı`na İhsan Özgen`in kemençe talebesi olarak girdi ve 1995 yılında mezun oldu. 1992 yılından beri Kudsi Ergüner ile yurt dışında ve yurt içinde pek çok konsere katıldı. 1996 yılında Fransa cumhurbaşkanı Jacque Chirac tarafından Paris Sorbonne Üniversitesi`nde Yehudi Menuhin`in 80. yaş günü şerefine düzenlenen konsere katıldı. Kudsi Erguner`in "İslam Blues", "Ottomania", "Osmanlı Davulları", "La banda Allaturca" ve "Tac Mahal" projelerinde yer aldı. 2001 yılında Ermeni duduk sanatçısı Civan Gasparyan ve Erkan Oğur`la beraber yaptığı "Fuad" isimli albüm Kalan Müzik`den yayınlandı.1997 yılında Cengiz Onural ve Murat Aydemir ile beraber İncesaz’ı kurdu ve halen bu grubun üyesidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT