Valentina Lisitsa - İstanbul Resita

Valentina Lisitsa - İstanbul Resita

Tarihler: 12 Ekim 2019 Cumartesi ~ 12 Ekim 2019 Cumartesi 12 Ekim 2019 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi the Seed

Ücret: 1. Kategori - 340.00 TL 2. Kategori - 280.00 TL 3. Kategori - 230.00 TL 4. Kategori - 180.00 TL Tükendi Ayakta - 130.00 TL Tükendi

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 12, 2019 ~ Eki 12, 2019
İstanbul Resitalleri, 13. Sezon Açılışı'nı Valentina Lisitsa ile gerçekleştiriyor!

"Rachmaninov Kraliçesi" olarak anılan Valentina Lisitsa, bugüne kadar 200 milyondan fazla izlenen videoları ve 500.000'den fazla YouTube abonesi ile klasik müziğin sadece ilk "YouTube Starı" değil aynı zamanda bu çıkışını Asya Avrupa ve Amerika'ya uzanan bir coğrafyada önemli salonlarda verdiği konserlerle dünya çapında bir kariyere taşımayı başarabilmiş usta bir piyanist!

Washington Post, sanatçı için "Su gibi çalıyor" şeklinde özetleyebileceğimiz övgü dolu yorumunda Lisitsa'nın ustalığına, "bir karakter yaratma kaygısı içinde olmadan eserin özüne sadık kalarak yumuşak, akıcı ve güçlü bir yorumculuk" şeklinde yer veriyor.

Rus ve Polonya kökenli olan Ukraynalı sanatçı, piyano çalmaya 3 yaşında başladı ve ilk konserini 4 yaşında verdi. Prokofyev gibi satranca meraklıydı ve usta bir satranç oyuncusu olmak istiyordu ne var ki eşi Kuznetsoff ile tanıştığı Kiev Konservatuarı'nda müziğe ağırlık vermeyi seçti ve birlikte ilk ödüllerini 1991'de Miami, Florida'daki  "The Murray Dranoff İki Piyano Yarışması" birincilikleri ile kazandılar. Aynı yıl ABD'ye taşınıp kariyerlerine burada devam eden çift ertesi yıl evlendi. İlk NewYork konserlerini 1995'te Lincoln Center'daki "Mostly Mozart Festival"inde verdiler. İlk videosunu, 2007'de Rachmaninov Etüd Op.39/6'nın kaydı ile YouTube'a yükleyen sanatçının bugün YouTube kanalında 500.000'den fazla abonesi var! Videoları ise bugüne kadar 200 milyondan fazla izlendi!

Valentina Lisitsa'nın, 2012 Haziran'da 8000 izleyicinin online oylarıyla tescillenen uluslararası çıkışının öncesinde, Londra Royal Albert Hall'da verdiği muhteşem resitali ona DECCA plak şirketinin özel sanatçısı olma ve konserden sadece bir hafta sonra Royal Albert Hall resitalinin CD ve DVD formatında canlı kaydının yayınlanması başarısını getirdi. Ertesi yıl Berlin Filarmoni'de ilk kez sahneye çıktı ve BBC Proms'da yer aldı. 2014'te Paavo Järvi yönetiminde Paris Orkestrası ile konser verdi.

İsviçre'de "Festival der Stille" ve Fransa'da "Festival Savoy Truffle" gibi uluslararası festivallerden davetler alan sanatçı, geçtiğimiz sezon Almanya'daki "Saar Uluslararası Müzik Festivali" ve İtalya'daki "Palermo Uluslararası Müzik Festivali"nin yerleşik sanatçısı olarak çaldı. Lisitsa, aynı zamanda Londra, Edinburg, Cambridge ve Warwick gibi şehirlerdeki Büyük Britanya konserlerinde Rusya Devlet Filarmoni Orkestrası ile aynı sahneyi paylaştı. Ayrıca Buenos Aires, Porto Alegre, Belo Horizonte ve Rio de Janeiro gibi şehirleri kapsayan Güney Amerika Turnesi ile de resitaller verdi. İspanyol Ulusal Orkestrası ile Rachmaninoff'un tüm piyano eserlerini bir gecede seslendirdiği ve biletleri "sold out" olan konseri de Lisitsa'nın akıllarda kalan performaslarından biri oldu!Bugüne kadar sahneye çıktığı önemli salonlar arasında Lincoln Center, Carnegie Hall, Royal Albert Hall, Wigmore Hall, Palau de la Musica Catalana, Théâtre des Champs-Élysées, Prinzregententheater, Moskova Konservatuarı Büyük Salon, Pekin "National Center for the Performing Arts"; birlikte çaldığı orkestralar arasında Londra Senfoni, Berlin Filarmoni, Paris Orkestrası, Rusya Devlet Filarmoni Orkestrası, West Virginia Senfoni Orkestrası, Seul Filarmoni Orkestrası, Viyana Oda Orkestrası, ve ünlü şefler arasında Paavo Järvi, Antonio Méndez ve Thomas Sanderling gibi isimler yer alıyor. Büyük ses getiren Rachmaninoff albümlerinin yanı sıra Chopin, Philipp Glass, Liszt ve Scriabin kaydettiği albümleri de bulunan sanatçı, albüm kayıtlarında farklı ve özel projeler yapmayı da seviyor. 2016'da yayınlanan  "Love Story" adını taşıyan albümü  sinemanın altın çağı 1920'lerden piyano temalı film müziklerini içeriyor. 

Tchaikovsky'nin 125. ölüm yıldönümü nedeniyle 2018'in Kasım ayında, bestecinin solo piyano için tüm eserlerini (düetlerde eşi Alexei Kuznetsoff ile) kaydettiği CD seti Decca etiketiyle yayınlandı. Lisitsa, bestecinin 30 yılda yazdığı eserleri 11 saatten fazla süren 10 CD'den oluşan CD setinde seslendirdi. Tchaikovsky'nin yeni keşfedilmiş ve daha önce hiç kaydedilmemiş eserleri de bu sette yer alıyor. Keman virtüözü Hilary Hahn ile de ortak albümü bulunan Valentina Lisitsa'nın bugüne kadar yayınlanmış 24 albümü var.

İstanbul Resitalleri 2019-2020 Sezonu diğer konserleri için lütfen tıklayız

İstanbul Resitalleri “Sıradışı Sanatçılar” Demektir.


- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. - Alkış arasında kapılar açılmaz. - Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler.- Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır. - Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce salonda bulunmaları önerilir.- İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.-12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT