Vasily Khoroshev Aryalar Konseri

Vasily Khoroshev Aryalar Konseri

Tarihler: 21 Aralık 2019 Cumartesi ~ 21 Aralık 2019 Cumartesi 21 Aralık 2019 17:30

Yer: Şerefiye Sarnıcı

Ücret: 1. Kategori - 76.50 TL 2. Kategori - 66.50 TL 3. Kategori - 36.50 TL 4. Kategori - 26.50 TL - Öğrenci

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Binbirdirek Mah., Piyer Loti Cad. No:225 Fatih İstanbul

Telefon: 0212 568 60 80

Faks: 0212 568 60 85

E Posta: info@serefiyesarnici.istanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 21, 2019 ~ Ara 21, 2019
Günümüzün yıldızı hızla yükselmekte olan kontrtenorlarından Vasily Khoroshev Avrupa'nın sevilen teorbo virtüözlerinden Theodoros Kitsos eşliğinde Şerefiye Sarnıcı'nda Cavalli'den Rossini'ye büyüleyici aryalar seslendiriyor.

Vasily Khoroshev, kontrtenor 
Theodoros Kıtsos, teorbo,romantik gitar 

Rusya’da doğan Vasily Khoroshev 2011’e dek Moskova Konservatuvarı’nda Profesör Petr Skusnichenko’dan ders aldı. Üçüncü uluslararası Modern Art and Education yarışmasında birincilik ödülü kazandı. 2006’da Moskova Konservatuvarı Büyük Salonu’nda Figaro’nun Düğünü Operası’nda Cherubino rolüyle ilk kez sahneye çıktı. 2010’da, Opera de Lausanne ve Opera de Vichy’de, Gabriele Garido yönetimindeki Dido ve Aeneas’ta Hayalet rolünü canlandırdı; Deutsche Oper am Rhein’ın Duisburg sahnesinde Henze’nin Phaedra’sında Artemis olarak sahne aldı. La Fura dels Baus tiyatro topluluğu ile Carmina Burana’nın sahne versiyonunda uluslararası bir konser turnesine katıldı. Kendisini Handel’in Alessandro operasında (Decca Classics Catalogue) Cleone rolünde dinleyebilirsiniz. Khoroshev George Petrou yönetimindeki operada bu rolüyle 2013’te Megaron’da (Atina Konser Salonu), Opera Royal de Versailles’da (Fransa), Salle Pleyel’de (Paris), Bükreş’te Enescu Uluslararası Yarışmasında, Wiesbaden Devlet Tiyatrosu’nda, Amsterdam Royal Concertgebouw’da ve Viyana Devlet Operası’nda sahneye çıktı.

Khoroshev ayrıca Klaus Lang’ın Rappresentazione di Anima et Corpo operasının Frankfurt Opera Tiyatrosu’ndaki açılış gecesinde de sahne aldı. 2014 başında, sanatçı Klagenfurt Tiyatrosu’nda Handel’in Julius Caesar operasında Tolomeo rolü ile ilk kez sahneye çıktı. 2014-15 sezonunda Monteverdi’nin Ulisse operası için Darmstadt Devlet Tiyatrosu’na davet edildi. Genç kontrtenor Moskova Tchaikovsky Hall, Bozar (Brüksel Güzel Sanatlar Merkezi) ve Handel Festival Hall’da (Handel’in Alessandro’sunda Cleone rolüyle) sahne almaktadır. Madrid’de ve Şili, Santiago’da Carmina Burana konserlerinde sahne almıştır.

Gelecekteki projeleri arasında Chemnitz, Ludwigsburg ve Aschaffenburg’da Handel’in Rinaldo operasında Rinaldo rolü ve Die Vorübergehenden’in Dünya prömiyeri bulunmaktadır. 

Theodoros Kitsos, Ionian University’de müzik öğrenimi görürken Costas Grigoreas’tan da gitar eğitimi aldı. Daha sonra erken dönem müzik performansında uzmanlaşmak amacıyla İngiltere’ye taşınarak Elizabeth Kenny’den dönem  enstrümanları (lavta, teorbo, barok gitar) eğitimi aldı. Michelis Vakfı’ndan burs alan sanatçı, York Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Eğitimine Onassis Vakfı ve York Üniversitesi burslarıyla devam ederek 2005’te doktora derecesini kazandı.

Sık sık konferanslar veren sanatçının makaleleri The Lute, Mousicology, Mousikos Loghos ve Annals for Aesthetics gibi dergilerin yanı sıra çeşitli kitaplarda da yayınlanmıştır. Sanatçı Yunanistan, İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa, İsviçre, Rusya, Hollanda, Romanya, Belçika, Avusturya, Hırvatistan, Slovenya, Bulgaristan ve Türkiye’de çeşitli topluluklarla (Armonia Atenea, Pomo d’oro, Latinitas nostra, Yorkshire Baroque Soloists, Atina ve Selanik Devlet Senfoni Orkestraları ) albüm kayıtları ve konserlerde yer almıştır.Theodoros Kitsos Yunanistan, Selanik’teki Aristotelian University’de öğretim üyesidir.

Program:
A. Piccinini: Toccata IV, “Intavolatura di liuto et di chitarrone” birinci kitaptan  
F. Cavalli: ‘Delizie contenti’, Il Giasone Operası birinci sahnesinden                                                
C. Monteverdi: ‘E pur io torno’, L’incoronazione di Poppea Operası’ndan                                                                                    A.Piccinini: Toccata VI, Partite variate sopra la folia aria Romanesca,
Intavolatura di liuto et di chitarrone, birinci kitaptan 
G. F. Handel ‘Tale stupor... Cor ingrato,” Rinaldo Operası birinci sahnesinden
G.F.Handel:  ‘Lascia ch’io pianga’, Rinaldo Operası ikinci sahnesinden
M. Giuliani: Handel’in bir teması üzerine varyasyonlar
Ch. W. Gluck: ‘Deh! Placatevi con me’, Orfeo Operası ikinci sahnesinden
Ch.W. Gluck:  ‘Ahime, dove trascorsi... Che farò senza Euridice’, Orfeo Operası üçüncü sahnesinden
N. Paganini: “Romance” Grand Sonata’dan, MS 3, INP 9
G. Rossini: ‘O patria... Di tanti palpiti’ Tancredi Operası üçüncü sahnesinden

- Etkinlik başlangıcından sonra gelen izleyiciler yalnızca ilk alkış sırasında konsere alınırlar; ancak kendi yerlerine geçemezler ve hostes eşliğinde müsait bir yere yönlendirilirler. İlk  alkışı kaçıran izleyiciler ise konseri izleme olacağını kaybeder. - 7 yaşından küçük çocuklar konsere alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT