Viktor Lazlo

Tarihler: 04 Aralık 2013 Çarşamba ~ 04 Aralık 2013 Çarşamba 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 83.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 63.50 TL 4. Kategori - 53.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 4, 2013 ~ Ara 4, 2013
Viktor Lazlo

Aşk şarkılarının efsane sesi  Viktor Lazlo, Billie Holiday Müzikali'nin dünya turnesi kapsamında 4 Aralık'ta Cemal Reşit Rey’de!

Yumuşak sesi ve geceye yakışan şarkılarıyla 80’ler boyunca latin lezzetinde ve caz kokan şarkıları ile Avrupa’nın en ünlü şarkıcılarından biri olmayı başaran Viktor Lazlo, yepyeni projesi, Billie Holiday Müzikali ile hayranlarıyla Cemal Reşit Rey'de buluşuyor.

Son stüdyo albümü “Begin the Beguine” ile sıcacık aşk kokan şarkılara imza atan Viktor Lazlo, ilk romanı “La Femme Qui Pleure” ile Fransa'da büyük sükse yaparken, bir moda ikonu olarak gösterilmeye devam ediyor. Viktor Lazlo kendi sesi ve kendi tavrıyla 20. yüzyılın en büyük şarkıcılarından biri Billie Holiday'in 20 güzel şarkısını yorumluyor.

Viktor Lazlo

Gerçek adı Sonia Dronier olan Viktor Lazlo sahne adını 1942 yılı yapımı meşhur Casablanca filmindeki Paul Henreid’in canlandırdığı Victor Laszlo karakterinden almıştır. Fransa’da doğan, çocukluk ve gençlik yılları Belçika ve İngiltere’de geçen Martinik asıllı Fransız-Belçikalı Viktor Lazlo’nun sanatı da tüm yaşamı gibi kültürler arası bir kavşak niteliğinde. İngilizce ve Fransızca’nın yanı sıra İtalyanca, Almanca, Felemençe ve İspanyolca konuşan sanatçı küçük yaşta sanata büyük ilgi duymuş ve keman ile dans dersleri almış. Sanat tarihi okumak için Brüksel’e yerleşen Lazlo’nun müzik aşkı ağır basınca Brüksel’in müzik yaşamında çeşitli gruplarda vokal yapmaya başlamış. Alain Chamfort’un bir Fransız filmi için yazdığı şarkıyı seslendirmesi üzerine kariyeri yepyeni bir yön alan Lazlo’nun 1985’de çıkardığı İngilizce, Fransızca ve İspanyolca şarkılardan oluşan She adlı albümü ona başarıyı daha en başından getirirdi. Seslendirdiği Breathless ve Pleurer des Rivières gibi farklı dillerde söylediği pek çok şarkı hit olurken, latin, pop, soul ve cazın zarif bir karışımı olan Sweet, Soft and Lazy adlı albümü dünya çapında dikkat uyandırdı ve sanatçının geniş bir coğrafyada tanınmasını sağladı. Puslu ve baştan çıkaran sesi, baş döndüren çekiciliği ve benzersiz müzikal karakteriyle büyük sanatsal başarı yakalayan sanatçı, eşsiz stili ve seyirciyle kurduğu direkt bağlantıyla da her zaman dikkatleri üstünde tutabilmeyi başardı. Rol aldığı pek çok dizi ve filmde gösterdiği başarılı oyunculukla çok yönlü bir kariyere de sahip olan Viktor Lazlo, aynı zamanda Belçika’nın ev sahipliği yaptığı 1987 Eurovision Şarkı Yarışması’nın sunuculuğunu da yapan bir isim. Bir süre film çalışmaları üzerinde yoğunlaşan sanatçı şarkı söylemeyi ve seyirciyle direk teması özleyerek sahnelere dönüş yaptı. Uzun yıllardır üzerinde çalıştığı roman “La femme qui pleure” geçen sene Fransa’nın en prestijli yayın evlerinden Albin Michel tarafından yayınlandı. Viktor Lazlo Billy Holiday şarkılarından oluşan yeni müzikal projesi ile dünyayı turluyor.

Viktor Lazlo’dan büyüleyici bir müzikal ”Efsanevi Billie Holiday Müzikali”

Ünlü Casablanca filminden aldığı Viktor adının aksine dişiliği ve yumuşacık sesiyle çekici Fransız - Belçika  bir kadın olarak, 80’ler boyunca aşk şarkılarının ve Latin lezzetindeki romantik şarkılarının sesi olan Viktor Lazlo yepyeni projesinde efsanevi caz şarkıcısı Billie Holiday’in 20 en güzel şarkısını yorumladığı müzikalle karşımıza çıkıyor. Viktor Lazlo’ya bu müzikalde bir piyanist, bir basçı, bir davulcu, bir saksafoncu eşlik ediyor ve bizi sanatçının kalbinde ünlü yıldıza olan tutkusuna, Lady Day’e götürüyor.

Artie Shaw ve Duke Ellington gibi efsanevi bestecilerin swing’lerini ve blues şarkılarını sesiyle unutulmazlar arasına sokan Holiday’in temelde aşkı anlatan şarkılarına Viktor Lazlo yeniden hayat veriyor.  Lazlo, Billie Holiday için “Sesini ilk duyduğumda sanki etlerimi kopardı. Billie Holiday’in sesi hem neşeyi hem kederi barındırıyor, hem coşkulu hem de frenliyor duygularınızı, hayatın umutlarını ve kırgınlıklarını beraber hissettiriyor “ diyor.

Viktor Lazlo, “Tek başına beni etkileyen tüm şarkıcılardaki trajik ve süblime tarafları da barındırıyor. Biz gençken onun sesinin nasıl birçok neslin şarkıcısını etkilediğini de fark ettim” diye ekliyor. "Hangi tarz olursa olsun birçok şarkısı kariyerim boyunca zaten repertuvarımdayken, kariyerimde neredeyse 30 yıl sonra kilometre taşı sanatçılardan biri olarak Billie Holiday’in hemen her kalpteki çatışmaları aktardığı kesin olan tavrını hem de en orijinal haliyle yaşatma ihtiyacını hissettim" diye ekliyor. 

Ünlü Belçikalı yazar, yönetmen Eric Emmanuel Schmitt:  “Bunca yıldır ne yapıyordu? Viktor Lazlo neden yıldızından bunca zaman uzak kaldı? sorularını aklıma getirerek, Billie Holiday’in şarkılarını söylerken dinlediğimde harika gerçek ortadaydı. Bence güzelce ve asilce bunu yapması da gerekiyormuş. Viktor Billie Holiday’in asilliğini paylaşıyor. Şikayet etmiyor ve sadece şarkı söylüyor. Sesinin doğallığını, bedeninin güzelliğini öyle sunuyor ki, Billie Holiday onunla yaşıyor.”

Ünlü Le Monde eleştirisinde sesi var, duruşu var, güzel ve tüm bunları cömertçe sunuyor. Şarkıcı, aktris, yazar ve de popüler. Henüz “Benim adım Billie Holiday kitabını yayınlayan Lazlo (Albin Michel), her sayfada harika. Bir caz dörtlüsü ile çevrelenerek Eric Schmitt’in sahnelediği Billie Holiday müzikaliyle Holiday’in en güzel 20 şarkısını nefis yorumluyor”

Sahnede Viktor Lazlo taklit etmiyor, yeniden canlandırmıyor. Yanlızca şarkı söylüyor. 20. yüzyılın en büyük müzisyenlerinden birinin 20 güzel şarkısını yorumluyor. Kendi sesiyle ve kendi tavrıyla. Viktor Lazlo tüm bunları yeteneği, enerjisi ve neşesi ile izleyiciye geçiriyor.

“Lady Day ile bir gece... Billie Holiday üzerine bir gösteri denemek ve sahnelemek tehlikeli. Kim hala yaşayan efsanesini sahneye koymaya cesaret edebilir ki? Trajik ve büyüleyici şarkıcıyı sahneleme riskini Viktor Lazlo alıyor. 20 şarkı boyunca, kederli ve mutluluk uyandıran her şarkıda Viktor Lazlo şehvet ve mizah kartlarını kullanıyor. Şarkılar caz dörtlüsüyle ve sıra dışı bir müzikalle yeniden hayata geçiyor. Viktor Lazlo şarkılara tazeliğini katarken, Georgia On My Mind şarkısındaki sanal düet ile doruğa ulaşıyor. Lady Day ile bu kısa karşılaşmadan sonra, herhangi bir dinleyici kendini derinden etkilenmiş ve çelişkili bir şekilde de mutlu hissediyor”… Le Figaro

- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.
- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT