Warsaw Village Band

Tarihler: 16 Mayıs 2012 Çarşamba ~ 16 Mayıs 2012 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu CRR

Ücret: 1. Kategori - 34.00 TL, 2. Kategori - 28.50 TL, 3. Kategori - 23.00 TL, 4. Kategori - 17.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 16, 2012 ~ May 16, 2012
Slyvia Swiatkoska - keman, zuka ve vokal
Magda Sobczak – santur, vokal
Ewa Walecka – keman
Pawel Mazurczak – kontrbas, bas gitar
Maciej Szajkowski - frame drums, perküsyon
Piotr Glinski - baraban davulları, perküsyon

The New York Times’ın dünya müziğinin en önemli gruplarından biri olarak tanımladığı Warsaw Village Band, otuzdan fazla ülkede beş yüzden fazla konser verdi. İlk performanslarını birçok dünya yıldızıyla aynı sahneyi paylaştığı Sopot Festivali’nde 1999’da gerçekleştiren grup, 2004 yılının başında BBC Dünya Müzik Ödülü’nü aldı. Eski halk müziği temalarını keşfetmek için yola çıkan grup, evrensel ve sonsuz mesajın mistik doğasına dokunmayı başarıyor. Mayıs 2012’de yeni albümleri NORD’u çıkaran Warsaw Village Band, İskandinavların ve kuzeyin yerli insanlarının ortak noktalarını araştıran müzisyenler için bir buluşma noktası oluşturuyor. Müzikleri ilginç bir şekilde kulağa tanıdık, sert ama asil; soğuk, ama derin ve güçlü gelen grubun müzikleri; aynı zamanda biraz da nostalji içeriyor.

Slyvia Swiatkoska- Keman, Zuka ve Vokal

Yüksek müzik okulundaki keman çalışmalarını ve müzikoloji çalışmalarını bitirdikten sonra birkaç Leh halk müziği grubuyla çalıştı ve 2000 yılında WVB bünyesine katıldı. Polonya müziğinin en iyi kemancılarından biri olarak görülen sanatçı, 2002 yılında Varşova’daki “New Tradition” festivali sırasında “Golden Violin” ödülünü aldı.

Magda Sobczak – Santur, Vokal

Müzikoloji çalışmalarını Varşova’da, perküsyon derslerini ise Lublin müzik yüksek okulunda bitirdi. Çalışmaları dikkate alınarak Finlandiya’da Halk Müziği Enstrümanları Enstitüsü’ne davet edildi ve burada Polonya ile İskandinav müziğinin ortak noktalarını keşfetti.

Ewa Walecka – kemanFrederic Chopin Müzik Üniversitesi’nde öğrenci olan Walecka, birçok farklı müzik eğitimine katıldı, orkestra üyesi olarak Avrupa’da konserler verdi ve sinema sektörünün de içinde bulunarak film müziği yapma konusunda deneyim kazandı.

Pawel Mazurczak – Kontrbas, Bas Gitar

Klasik müzik ve caz eğitimi alan sanatçı, 2009 Şubatı’nda gruba katıldı. Elektronik kontrbası ile grubun müzik anlatışına yeni bir soluk getirdi. Farklı birçok müzik türünü çalmasına rağmen, dünya müziğine ilgisi vardı.

Maciej Szajkowski - Perküsyon

WVB’nin kurucusu olan Szajkowski, Varşova Üniversitesi’nden politik bilimler ve gazetecilik dereceleri ile mezun oldu. Kariyerinin başında birkaç punk rock ve hard core grupta çaldı. Daha sonra, “Sztandar”, Antena Krzyku”, “Nowa Wies”, “Machina”, “Gadki z chatki”, “Puls Swiata gibi kuruluşlarda ve Polskie Radio, Jazz Radio gibi çeşitli radyolarda gazeteci ve ortak olarak çalıştı. Maciej, aynı zamanda geleneksel Polonya müziği ve halk müziği gruplarını tanıtan “Muzykanty” serisinin de yazarıydı.

Piotr Glinski - Perküsyon

Perküsyon çalışmalarını Varşova’daki Frederic Chopin Müzik Akademisi’nde tamamlayan Piotr, oda ve filarmoni orkestralarında solist olarak bulundu. Birkaç yıl efsanevi bir Leh grubu olan “Zespo Polski”nin üyesi olan sanatçı, davulu ile Warsaw Village Band’in “atan kalbi”nin özünü oluşturmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT