Wayne Shorter Quartet

Tarihler: 18 Ekim 2011 Salı ~ 18 Ekim 2011 Salı - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu - CRR

Ücret: 28.50 TL - 23.00 TL - 17.00 TL - 12.00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi - Harbiye Şişli İstanbul Acıbadem İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 18, 2011 ~ Eki 18, 2011

Wayne Shorter Quartet
“Cazın Büyükbabası”

Günümüzde Sonny Rollins ile birlikte caz tarihinin yaşayan en kıymetli taşlarından biri olan Wayne Shorter, CRR sahnesinde buluşuyor. Yetmiş sekiz yaşındaki sanatçı, ilerleyen yaşına rağmen, etkileyici performansıyla ustalığını gözler önüne seriyor.

Caz tarihinde ilk dikkat çeken çıkışını Miles Davis’in ikinci beşlisinde gösteren Shorter, Blue Note records’tan altmışlı yıllarda yayınladığı, Juju, Speak No Evil, All Seeing Eye, The Soothsayer, Adam’s Apple ve Night Dreamer gibi albümlerle caz tarihinde önemli bir yere sahip oldu.

Yetmişli yıllarda ise Miles Davis’ten aldığı ilhamla beraber Avusturyalı orgçu, piyanist Joe Zawinul ile kurduğu Wheather Report caz-füzyon soundunu oluşturan öncelikli gruplardan biri haline geldi. Wheather Report Okulu Joe Zawinul bestleri ve Wayne Shorter aranjmanlarıyla Black Market, Heavy Wheather, Mr Gone gibi pek çok füzyon albümünü caz tarihine armağan etti.

Wheather Report Okulu aynı zamanda Miroslav Vitous, Jaco Pastorius, Omar Hakim, Don Alias, Peter Erksine gibi pek çok önemli müzisyeni caz dünyasına kazandırdı. Kariyerinde altı kez grammy ödülü kazanan Wayne Shorter, 1999 yılında Berklee College of Music tarafından fahri doktora unvanına layık görüldü. Shorter, 2000 yılından beri John Patitucci, Danilo Perez ve Brian Blade ile oluşturduğu dörtlüsüyle caz sahnelerinde yerini alıyor.

İşte bu önemli dörtlü ilk defa 18 Ekim akşamı CRR sahnesinde buluşacak! CRR konser salonu bütün caz severleri bu muhteşem geceye davet ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT