Whisky

Tarihler: 24 Aralık 2009 Perşembe ~ 24 Aralık 2009 Perşembe - Saat: 22:30

Yer: Shaft Blues & Jazz Club

Ücret: Giriş ücreti: 15 TL

Adres: Serasker Cad. Osmancık Sok. No: 13 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 449 05 90

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 24, 2009 ~ Ara 24, 2009

Whisky, 1980 yılında Kamil Özaydın tarafından kuruldu. Topluluğun amacı Türkiye’de eksikliği duyulan rock müzik kültürünü geniş kitlelere ulaştırmaktı. Tüm maddi ve manevi güçlüklere rağmen topluluk çalışmalarını aralıksız sürdürerek günümüze ulaştı.

1982 yılında TRT denetiminden geçen "Bak Biz Genciz" parçası ile ekranlardan geniş kitlelere ulaştı. 1986 yılında Türkiye’nin ilk Türkçe sözlü rock albümü "Babaanne" yayınlandı. Piccatura Müzik etiketi taşıyan albümde; "Babaanne", "Yolculuk", "Şans Talih", "Kendine Hoşgeldin", "Rock’n Roll’u Bir Dinle", "Bak Biz Genciz", "Arayış", "Rüşvet" ve "Hoşgörü" adlı 9 şarkı yer aldı. Çoğunlukla sosyal temaları ve kuşaklar arası çelişkileri işleyen çalışmada yer alan tüm eserler, TRT denetim kurulundan onaylıydı.

Bu albümle topluluk ilk büyük çıkışını gerçekleştirmiş oldu. Araya askerliklerin girmesiyle topluluk üç yıl kadar faaliyetlerine ara verdi. 1990 yılının başında ideal kadrosuyla yeniden çalışmalara başladı. İlk iş olarak "Binnaz" isimli parça stüdyoda kaydedilerek klibi çekildi. Gerçek yanma sahnelerinin kullanıldığı bu kliple birlikte sayısız televizyon programlarına konuk olundu.

1993 yılı başında ikinci albüm çalışmalarının sonuna gelirken topluluk, kurucusu Kamil Özaydın’ı beyin kanaması sonucu kaybetti. Kısa bir aradan sonra yarım kalan kayıtlarını tamamlayıp 1994 yılında Kamil Özaydın anısına "Ateş Suyu" albümünü piyasaya çıkarttılar. Yüzdeyüz Müzik Ltd. Şti. etiketiyle sunulan albümde "Binnaz", "Dön Geri", "Cadı", "Cumartesi", "Baharla Gelen", "Sana Ağıt", "Güneşli Yağmur" ve "Yalnız Seninle" adlı çalışmalar yer aldı. Hard rock tarzının korunduğu albüm genellikle aşk temalarını işliyordu. Albüm sonrası birçok ilde tanıtım konseri verildi. İkinci albümün hemen ardından üçüncüsünün çalışmaları başladı. Nihayet 1996 yılında "Güneşin Tahtı" adlı albüm piyasaya çıktı. Bu kez Mega Müzik etiketiyle...

"Yak Bizi", "Yabancılar", "Mavi", "Dünya", "Ayna", "Oysa", "Köşe Başı Dramı", "Anneler", "Babalar", "Çılgınlık Zamanı" ve "O Yıllar", albümün şarkı listesini oluşturuyordu. Felsefi temaların ağırlıklı olarak kullanıldığı çalışma, rock icracılarının tepkilerini de genel olarak içeriyordu. "Dünya" isimli parça, rock müzisyenlerinin çevreye olan duyarlılıklarının kanıtı gibiydi. Bu albümde "Yak Bizi", "Dünya" ve "Ayna" isimli parçalara klip çekildi.

İki yıl sonra Whisky, yine Mega Müzik etiketiyle yeni albümünü çıkardı. "Dünyanın Kapısı" adlı çalışmada 13 şarkı yer alıyordu. Eski albümlerdeki bazı şarkılara da yer verilen albümün listesinde "Vazgeç", "Dünyanın Kapısı", "Yak Bizi", "Hoşgörü", "İlkbahar Yağmurları","Medley", "Binnaz", "Kızlar", "Yollar", "Cadı", "Yanıma Gelsen", "Fukara" ve "Dön Geri" vardı.

Grubun şu anki kadrosunda vokal ve gitarda Serdar Çokuslu, gitarda Arif Deniz Toker, bas gitarda Ferhat Hasanoğlu ve davulda Alpay Şalt bulunuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT