Yağmur Öncesi

Tarihler: 29 Eylül 2018 Cumartesi ~ 29 Eylül 2018 Cumartesi 29 Eylül 2018 20:30

Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Ücret: 1. Kategori - 39.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Ali Suavi Sokağı (Sanatçılar Sokağı), No: 7 Bahariye Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 414 22 39

Web: http://www.nazimhikmetkulturmerkezi.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 29, 2018 ~ Eyl 29, 2018
Bir dönemin efsane grubu Yağmur Öncesi sevilen şarkılarıyla, 29 Eylül’de Nazım Hikmet Kültür Merkezi Açık Hava Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşuyor.

Abdurrahman Tarikçi
Barış Atakan
Cenk Güray
Fırat Özdemir
Kutad Alptürkan
Özcan Arslan
Recep Parlar
Tolga Ünaldı
Mustafa Göçer
Nuri Yılmaz

Yağmur Öncesi, 1996 yılının yaz aylarında tutkuları ve hayalleri ortak bir grup sevdalı genç tarafından, aşka, hüzne ve umuda dair sözlerini paylaşarak çoğaltma adına ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu içinde kurulmuştur.

Grubun isminin oluşumunda Mancevski Usta’nın unutulmaz filmi ‘Yağmurdan Önce’de’ yarattığı renkler dünyasını, sesler dünyasına taşıma tutkusunun katkısı ve etkisi vardır. Bu renkler ve sesler dünyası içinde denize bırakılmış bir gülü bulmanın imkânsızlığı ve bu imkansızlığın hüznü, Anadolu’ya dair bitmez bir umut ve aşkla birleşerek, Yağmur Öncesi’nin müziğini beste ve türküler üzerinden örmüştür.

2004’e kadar aktif olarak sahnelerde olan grup; 2004 sonrası kısmi bir sessizliğe bürünürken, grup üyeleri bireysel olarak tutku ve inançlarının peşindeki koşuya devam etmişlerdir… Yağmur Öncesi’nin 2004’e kadar süren aktif dönemi çarpıcı bir fotoğraf albümü açar ilgililerin önüne: ‘Devasa konserler, coşkulu kalabalıklar; ODTÜ-Türk Halk Bilimi Topluluğu’nu adeta fikir tarlasına dönüştüren provalar; Gece yarıları grup üyelerini ve dinleyicileri aynı düşsel zeminde buluşturan kulüp performansları; Anadolu’ya bir işaret fişeği gibi atılmış, gelenek ile geleceğin buluşmasına dair sonuçları şu an-o dönemin çocukları şimdinin sanatkârları üzerinden-görülmeye başlanan televizyon programları; Halka dair, insana dair sorumluluğu her zaman taşımış, bunun mücadelesini sanatıyla vermiş bir grup; Ve toplumsal hafızada bırakılmış halen canlı, zarif, buruk bir iz…’

Şu bir gerçek ki Yağmur Öncesi olmasaydı, muhtemelen tüm grup üyeleri yine dünyanın bir yerinde müzik ya da şiir ile uğraşıyor olabilirlerdi.

Ancak Yağmur Öncesi olmasaydı geçmişlerinin bir yanı, hafızalarının bir yanı, seslerinin bir yanı eksik kalırdı.

Sevdalar, halaylar eksik kalırdı. Bir şarkı yarım kalırdı.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT