Yalçın Konuk

Tarihler: 15 Mayıs 2013 Çarşamba ~ 15 Mayıs 2013 Çarşamba 22:00

Yer: Mask Live Music Club

Ücret: 1. Kategori - 23.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, mekan gişe

Adres: İstiklal Caddesi Bekar Sokak No: 10 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 12 38 - 0530 766 99 78

Web: http://http://www.masklive.net

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 15, 2013 ~ May 15, 2013

1970 yılında Belçika’nın Liège kentinde dünyaya gelen Yalçın Konuk, müzik eğitimine ilkokulda başladıktan sonra, sekiz yaşındayken Liège Kraliyet Operası’nın çocuk korosundan teklif aldı. Aynı yıl okul korosunun solisti olarak ilk kez sahneye çıktı.On beş yaşında Türkiye’ye döndü. Lise öğreniminden sonra üniversitede İşletme eğitimi aldı. Fransa’da yüksek lisansınıtamamladıktan profesyonel kariyerine başlamak üzere İstanbul’a yerleşip değişik şirketlerde ve sektörlerde yönetici olarak çalıştı. Bu sırada hem birçok müzisyenle hem de bir bütün olarak müzik endüstrisiyle ilişkilerini geliştirdi. Müzikle uğraşabilmek için özerk olabileceği bir profesyonel yaşam biçimini benimsedi. Profesyonel hayatında pazarlama ve iş geliştirme alanlarında edindiği deneyim “Kusur Güzeldir” albüm projesini baştan sona sanatsal, yapım ve ticari aşamalarını yönetmesini sağladı.

Kusur Güzeldir (Imperfection is Beautiful)
Yalçın Konuk’un müziği, Yetmişler ile Seksenler’in deli dolu ve ince dekadansından yaylı çalgılar, synthesizer ve sert davul ritimlerine dek uzanan temaları, dönemin modasındaki hippy chic’ten haute couture’e uzanan yelpaze misali, hem derinlik içerir hem de çeşitlilik gösterir. Albümün ilk single parçası ve parça boyunca 62 kez tekrarlanan “Leyla”, hayal dünyasına ait olup ve orada kalması için yalvarılan bir kız hakkında, bir pop, rock, funk baladıdır ve aşkın bir gerçeklikten çok bizim imgelem gücümüzün bir ürünü olduğunu haykırır.

“Ay Işığında” adlı parçada ise Jane Birkin ve Serge Gainsbourg arasındaki bir diyalogdan yararlanılmıştır ve bu anlamda bir dünya prömiyeridir. Ünlü çiftin müziği birçok sanatçı tarafından yeniden seslendirilmiş ama kendi sesleri hiç bu şekilde kullanılmamıştır. Tüm parçalar, Yalçın Konuk’un kişisel olarak yaşadığı iniş ve çıkışların damgasını taşır; özellikle hayatın iniş kısımları yaratıcılığının asıl zirvesini saymaktadır. Albümün ismi “Kusur Güzeldir” zaten buna işarettir: “Gündelik yaşamımızda sürekli olarak dergilerde, televizyonda, şovlarda, filmlerde, medyada görmek zorunda olduğumuz kusursuz mükemmelliği hakaret edici buluyorum. Dünya, kusursuz bir yer değildir ve Olympos Dağı’ndaki Tanrıları oynamanın anlamı yoktur, çünkü eninde sonunda fani varlıklarız. Sonsuz deniz, bir güzellik deryasıdır ama aynı zamanda her an öldürücü bir tehlikeye de dönüşebilir. Kılıktan kılığa girmekten vazgeçip, neysek onu olalım.”

“Kusur Güzeldir” albümünün kayıt ve aranjman çalışmalarının tamamlanması üç yıl sürdü. “Tolga Tümözen’le üzerinde çalıştığımız en uzun projedir bu. Müziğin ruhunu istediğim gibi yakalamanın tek yolu, ortaya çıkan her sesten zevk almamızdan geçiyordu. Bu amaca ulaşmak için her sesin duygusal doğruluğu ve olağanüstü büyülü sonucu bulana dek üzerinde zanaatkârca çalıştık. Sesleri ortaya çıkarmak ve şekillendirmek benim için sonsuza dek sürebilecek bir süreçtir. Müziğim, tüm hislerimin, tüm duyumsamalarımın, bütün deneyimlerimin bir yeniden doğuşudur. Hayatımın kazılı olduğu bu ses ve sözcüklerin gerçek anlamını, sadece ben biliyorum. Bu gizem ve taşıdığı sırları dinleyiciyle paylaşmak çok keyifli bir oyun olacak.”

Yalçın Konuk ezgilerini ve sözlerini Türkiye sınırlarının dışına da taşımak, böyle bir karşılaşmanın ortaya çıkaracağı kimyanın nasıl bir duygu olduğunu yaşamak istiyor. Tüm şarkıların prodüksiyonu, sözü ve bestesi Yalçın Konuk’a ait. Altı şarkı Türkçe, ikisi İngilizce, biri de İspanyolca şarkı albümde yer almakta. Albümdeki çok dilliliği bir pazarlama stratejisi olarak algılamamak gerekir, bu doğrudan göçmen bir ailenin çocuğu olarak Belçika’da doğan Yalçın Konuk’un kişiliğiyle ilgilidir: “Her dilin fonetiği büyülü bir biçimde melodilere farklı bir harmoni getiriyor: Sözlerin yazıldığı dil, müzikle birlikte kendiliğinden ortaya çıkıyor.”

“Müzik yaratmak, yalnız başına çıkılan bir yolculuktur...”“ Yaptığım müzik, kim olduğumun, nereden geldiğimin ve nereye gittiğimin izlerini taşır. Müziğim, sıkı sıkıya kendime bağlı kalan aşklarımın ışığı ve gölgeleri, hayal kırıklıkları ve umutları, hüzünleri ve sevinçlerin bir simyası... Müzik yaratmak, yalnız başına çıkılan bir yolculuktur... Başındaki bu yalnızlık haline karşın, kendi bireysel dünyanızda yaratmış olduğunuz notalar ve sözlerle başkalarına duygusal olarak ulaşabilmenin mümkün olduğuna hep şaşırmışımdır.” “Her şeyden çok müzik, insanı başka yerlere, başka zamanlara götürebilmek gibi büyülü bir güce sahiptir, umut ediyorum kimüziğimle dinleyiciler benzer bir deneyim yaşarlar.”

“Müzik güneşimdir, müzik üzerimdeki gökyüzüdür, müzik ay ışığımdır, müzik karanlığımdır benim..”

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT