Yaşar Kemal Anısına 'Merhaba'

Yaşar Kemal Anısına 'Merhaba'

Tarihler: 28 Şubat 2020 Cuma ~ 28 Şubat 2020 Cuma 19:00

Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat LOCA

Ücret: Ücretsiz

Adres: Tomtom Mahallesi, İstiklal Cd. No:161 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 47 00

Faks: 0212 293 07 23

Web: http://www.ykykultur.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 28, 2020 ~ Şub 28, 2020

28 Şubat 2015’te aramızdan ayrılan edebiyatımızın kilometre taşı Yaşar Kemal, Çukurova’nın dengbejlerini dinleyerek büyüdü. Torosların köylerindeki ağıt törenleri, çocukluğuna ve sonrasında romanlarına damgasını vurdu. Usta yazar, eserleriyle filmlere, tiyatro oyunlarına ve bestelere de ilham verdi. Zülfü Livaneli’nin onun şiirlerinden bestelediği “Merhaba” ve “Yalnızlık” kuşakları aşan bir üne kavuştu.

Buradan hareketle, tüm eserleri YKY’den yayımlanan büyük yazarımızı ölümünün beşinci yıldönümünde müzikle anacağız. Yaşar Kemal’in yaşamında ve eserlerinde yer bulan türküler, onun eserlerinden bestelenen parçalar ve onunla özdeşleştirilen şarkılar, Ferhat Livaneli Orkestrası tarafından yorumlanacak. Müzik yazarı Murat Meriç, seslendirilen şarkıların hikâyelerini aktaracak, plaklarda kalmış parçaları dinletecek. Fotoğraflar ve videolar da etkinliğe eşlik edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT