Yaşar Özel

Tarihler: 19 Ocak 2012 Perşembe ~ 19 Ocak 2012 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi

Ücret: ücretsiz

Adres: Kordon Boyu Mh. Ankara Cd. No: 142 Kartal İstanbul Kartal İstanbul

Telefon: 0216 353 00 21

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 19, 2012 ~ Oca 19, 2012

1957’nin SES KRALI’ndan NOSTALJİK KONSER

Güçlü sesi ve usta yorumu ile 1957 yılında “ses kralı” ünvanını kazanan Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz ismi Yaşar Özel, Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde bir konser verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Kültür A.Ş. işbirliğiyle ücretsiz olarak düzenlenen konser, 19 Ocak Perşembe akşamı saat 20.00’de gerçekleştirilecek.

"Ses Kralı" unvanıyla da bilinen bas bariton sesli Özel, vereceği konserde İstanbullu müzikseverlerin karşısına “Beklenen Şarkı”, “Bir gece Ansızın Gelebilirim”, “Saymadım Kaç Yıl Oldu”, “Gündüzüm Seninle” ve “Şarkılar Seni Söyler” gibi nostaljik şarkılarla çıkacak.

YAŞAR ÖZEL

1957’nin Ağustos ayında düzenlenen iki ayrı yarışmada üst üste finale kaldı ve "Ses Kralı" unvanıyla anılmaya başlandı. 1959 yılında stajyerlik sınavını başarıyla geçerek, Ankara Radyosu’na girdi. Okul niteliği olan ve pek çok ses sanatçısını yetiştiren Ankara Radyosu'nda 3 yıl görev yaptı. Bu dönemde içlerinde Saadet İkesus’un da yer aldığı ünlü hocalardan ders aldı.

İlk özel gazino programlarına Ankara’da başlayan Özel, 1970 yılında İstanbul Radyosu’na geçti. İstanbul’a gelişiyle birlikte albüm çalışmalarına başladı. 1980 yılında İstanbul Radyosu’ndan emekli oldu; ama müzikal çalışmalarına radyo ve televizyondaki solo konserleriyle devam etti.

Yaşar Özel, müziğin yanı sıra güzel sanatlar ve tiyatro eğitimi de aldı. Sanatın yanında sporla da ilgilendi ve atletizmde Türkiye birincilikleri kazandı.

200'ü aşkın albümü bulunan Yaşar Özel’in 1970’li yıllarda Fransız bir müzik yapımcısıyla birlikte İstanbul’da kaydettiği uzunçalar Fransa’da yayımlandı. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya, Avustralya, İran, Pakistan, Afganistan, Irak gibi pek çok ülkede konserler verdi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT