Yinon Muallem

Tarihler: 25 Ocak 2012 Çarşamba ~ 25 Ocak 2012 Çarşamba - Saat: 22:00

Yer: Mask Live Music Club

Ücret: 23.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Mask Live Music Club

Adres: İstiklal Cad. Bekar Sok. No: 10 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 12 38

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 25, 2012 ~ Oca 25, 2012

Yinon Muallem - Nefes

Vurmalı çalgılar ustası ve besteci Yinon Muallem, son albümü "Nefes" ve önceki albümlerinden parçalara yer vereceği konserinde, Türk ve Yahudi müziklerinin yanı sıra dünya müziklerinden örnekler sunacak. Konserde kendisine eşlik eden müzisyen dostları dışında sürpriz konuklar da yer alacak.

Yinon Muallem - Vurmalı çalgılar, vokal
Sinan Cem Eroğlu - Kaval
Cenk Erdoğan - Akustik ve perdesiz guitar
Hakan Gürbüz -Bas guitar
Selim Koytak - Ud

Yinon Muallem (1968-İsrail)

Yinon Muallem, besteciliği ve perküsyon çalışından gelen zengin deneyimlerini müziğinde ustaca birleştirmektedir. Farklı müzik türlerinin ritim ve melodilerini bir arada ustaca sentezlediği müziği; geleneksel Türk, Sufi, çingene, Klezmer, Balkan ve Hint müziklerinin etkilerini taşır.

Yinon Muallem, 1968 yılında İsrail’de doğmuştur. Ailesi Irak kökenlidir. Müzikal kariyerine Latin perküsyon enstrümanlarını çalarak başlamıştır. Zaman içerisinde ilgisi Orta Doğu müziğine yönelmiş, bir anlamda ailesinin Irak’a uzanan köklerinden ilham almıştır. Darbuka, def, bendir, İran zarbı gibi Orta Doğu ve Türk perküsyon enstrümanları ile kanjira ve gatham gibi Güney Hindistan enstrümanlarında kendine özgü bir stil geliştirmiş ve bu stili müziğine yansıtmıştır. Yinon, Israilli perküsyon ustası Zohar Fresco, İranlı perküsyon ustaları Djamechid Chemirani ve Pejman Hadadi ile Güney Hindistanlı perküsyon ustaları Ganesh Kumar ve Subash Chandran’dan ilham almıştır.

Muallem, Orta Doğu müziği ile ilgili çalışmalarına başladığı yıllarda, ud virtüözü Yurdal Tokcan ile çalışmak üzere Türkiye’ye gelmiştir. iki müzisyenin güçlü ve sıcak etkileşimi, Yinon’un Yurdal Tokcan, Göksel Baktagir ve diğer Türk müzisyenlerle olan işbirliğini de beraberinde getirmiştir. Ayrıca Ross Daly (Yunanistan), ses sanatçısı Alim Gasimov (Azerbaycan), bestekar Piris Eliyahu (Azerbaycan), Ömer Faruk Tekbilek, Zhubin Kalhor (Iran), Muhammed Alnuma (Irak), Tekfen Filarmoni Orkestrası, arpist Şirin Pancaroğlu, piyanist Anjelika Akbar, Tanju Duru, Akin Eldes, Ganesh Kumar ve Subash Chandran (Hindistan), İsrail Endülüs Orkestrası, Yair Dalal, Eyal Sela ve Darma Toplulugu (İsrail), Sheldon Sands (ABD) ve dünyanın önde gelen diğer müzisyenleri ile çeşitli projeler yapmıştır.

Yinon; Japonya, Türkiye, Estonya, İspanya, ABD, Belçika, İngiltere, Hollanda, Yunanistan, İsviçre, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, İtalya, İsveç, Fas, Bosna, Kıbrıs, İsrail ve Azerbaycan gibi pek çok ülkede uluslararası festivallere katılmış, kayıtlar yapmış ve konserler vermiştir. Yinon Muallem, bestekarlığının ve sahne icraatlarının yanı sıra perküsyon dersleri vermekte ve atölye çalışmaları düzenlemektedir. Orta Doğu perküsyonu üzerine eğitim içerikli bir DVD yayınlamıştır. Halen İstanbul’da yaşamakta ve müzikal çalışmalarına burada devam etmektedir.

Yayınlanmıs albümleri:

- Telveten (Arp ve Perküsyon) – Yinon Muallem & Sirin Pancaroglu (arp), 2009 KAF Müzik - The Way It Is (Olduğu Gibi- 2008 KAF Müzik)
- Sultan için Klezmer (2005 Oriente Musik- 2008 KAF Müzik)
- Değişen Anlar ( Changing Moment -2003 Magda Records, 2008 KAF Müzik)
- Arabic Percussion”-DVD (5 farklı vurmalı enstrümanın çalınışıyla ilgili bilgiler içeriyor)

Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT