Yol Arkadaşları

Tarihler: 26 Eylül 2018 Çarşamba ~ 26 Eylül 2018 Çarşamba 26 Eylül 2018 22:00

Yer: Beyrut Performans

Ücret: Normal - 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 26, 2018 ~ Eyl 26, 2018
Büyük üstad Cem Karaca’nın şarkılarını yaşatmak ve ileri nesillere ulaştırmayı görev edinen, vefatından önce iki yıl boyunca aynı sahneyi paylaştığı ve isim babalığı yaptığı ‘Yol Arkadaşları’ grubu Beyrut Performans sahnesinde...

Mahmut Özen (Solist)
Müziğe İstanbul Belediyesi Konservatuarı’na girerek başladı. 80’ li yıllarda kurdukları Denge isimli grupla bir çok rock konserleri verdiler. Çeşitli gruplarda profesyonel olarak sahneler aldı. Kurduğu ada grubu ile 7 sene beraber çalıştı. 2002 yılından beri Volkan Konak ile çalışmaktadır.

Barış Göker (Klavyeli Çalgılar)
"1976 yılında İstanbul'da doğdu. Profesyonel müzik yaşamına 1997 yılında Yırtık Uçurtma grubunda başlayan Barış Göker, 20 yıllık süre içinde Yırtık Uçurtma, Nautilus, Kerim Çaplı Band, Cem Karaca, Selda Bağcan, Erol Büyükburç, Gür Akad Band, Gökçen Kaynatan Orkestrası, Atilla Şimşek Orkestrası, Çelik, Sadık Gürbüz gibi birçok ünlü şarkıcı ve grupla çalıştı. 2000-2001 yılları arasında Cem Karaca'ya 35 konserde tek olarak, 16 konserde ise Barış Göker - Murat Töz (bas) - Cengiz Tuncer (davul) 'den oluşan grupla konserlerde eşlik etti. Ayrıca 20 yıllık süreçte çeşitli müzik gruplarıyla Rock, Anadolu Rock, Blues, Pop, Dans müziği, Caz Standartları, Hafif Batı Müziği tarzında sahne çalışmaları da oldu.

Gür Akad (Gitar, Vokal)
Gür Akad İstanbul’da doğdu. Gitarla ilk denemeleri o dönem müzisyen olan abisinin yatılı okulda okurken evde bıraktığı akustik gitarla gizlice başladı. 1975'te tanıştığı arkadaşları Levent Candaş ve Orhan Erişir'le Fenerbahçe Kulubü'nün yelken odasında ilk müzik çalışmalarına başladı. Elektro gitarı ise 1980'lerde çalmaya başladı.

Sahneye ilk defa Sinan Kurtul'un kurduğu White Cheese adlı grupla Enis Fosforoğlu tiyatrosunda 1983'te çıktı. Aynı yıl Sinan Kurtul'un Amerika'ya gitmesi ile grup dağıldı. Yine 1983'te kurduğu ilk grubu KLİPS ile 1986 yılında Onlar grubunun da eklenmesiyle Eurovision Türkiye elemelerini kazanarak yurtdışında Türkiye'yi "Halley" adlı parçayla temsil etti.Türkiye'nin o güne kadar aldığı en iyi dereceydi. 1987'de Klips ve Onlar olarak "Halley" isimli albümü yaptı. Albümün bir yüzü Klips'e diğer yüzü ise Onlar'a aitti. . Tina Turner'la bir reklam filmi cingle'ı için birlikte şarkı söylemesi de bu yıllara rastlar.1991 Eurovision'unda İzel (Çeliköz), Can Uğurluer, Reyhan Karaca'nın seslendirdiği "İki Dakika" adlı şarkıya Murat Çimenli ve Levent Candaş ile birilikte eşlik ederek Türkiye'yi ikinci kez temsil etti.

Uzun yıllardır müzikle içice olan Gür Akad, bu süre içinde Asım Can Gündüz, Barış Manço, Sezen Aksu, İlhan İrem, Ajda Pekkan, Erkin Koray, Çelik, Sibel Tüzün, Pentagram, Badluck,Tarkan, Halil Sezai ve daha birçok sanatçıya vokal yapıp gitar çaldı. Kiminle çalarsa çalsın, hep ruhundaki 'rocksound’unu dışa vurdu. Kendine özgü gitar tekniğiyle başta Yavuz Çetin olmak üzere pek çok genç müzisyene ilham kaynağı oldu. 1988'de Barış Manço'ya, 2002'de de Cem Karaca'ya Kurtalan Ekspres üyesi olarak gitarıyla eşlik etti.2000-2002 yılları arasında Grup Destan'a katılarak Karadeniz türkülerini rock sounduyla yoğurdukları bir Anadolu Rock albümü çıkardı. Daha sonra Egoist grubuyla kısa bir süre konserler verdi.

2010-2012 yıllarında Kurtalan Ekspres'e solist ve gitarist olarak tekrar dahil oldu. Göğe Selam albümünde hem gitarıyla hem de Cem Karaca için yaptığı,kendi maxi single'ında da yer alan "Cem Abi" adlı şarkısıyla yer aldı. İki yıl boyunca tüm konserlerde gitar çalıp vokal yaptı. 2011 yılından itibaren fikrini 90'lı yılların sonunda Alpay Şalt, ve Cem Köksal'la birlikte oluşturduğu Gitarizma projesini başlattı. Türkiye'nin birçok şehrinde ve Kıbrıs'ta konserler verdi.

Zafer Şanlı (Bas Gitar, Vokal)
İlk profesyonel çalışmasını üniversite öğrenciliği sırasında Ersen ve Dadaşlar’la yapmıştır. Bugüne dek Yavuz Çetin, Tarkan, Erkin Koray, Tanju Okan, Rafet El Roman, Volkan Konak, Kıraç, Emre Altuğ, Gülşen ve Erol Evgin gibi bir çok isme sahnede eşlik etmiştir.Cahit Berkay ile Grup Zan olarak Toprak albümü ve Sekans 4 grubu ile yaptığı albümlerde besteci ,aranjör olarak yer almıştır. Cem Karaca‘ nın vefatından önceki 3 senesinde Yol Arkadaşları grubu ile sahnede Karaca'ya eşlik eden müzisyen hala aynı ekibi ile oluşturdukları Cem Karaca Şarkıları projesi ile sahne performanslarını sürdürmektedir.
Zafer Şanlı bugüne dek bir çok albümde müzisyen olarak, çeşitli albümlerde de aranjör, besteci,söz yazarı ve müzik yönetmeni çalışmalarına devam etmektedir.

Aydın Şeref (Davul)
1963 doğumlu sanatçı henüz ortaokul dönemlerinde davul ile tanıştı. Üniversiteye kadar olan dönemde çeşitli gruplarda çalan Şeref, İTÜ Makine Mühendisliği bölümünde öğrenimine devam ederken bir yandan da profesyonel olarak bir çok sanatçıya çaldı. Mezun olduktan sonra profesyonel müzik hayatına devam eden Aydın Şeref, Tarkan, Mustafa Sandal, Rafet El Roman, Demet Sağıroğlu, Harun Kolçak gibi isimlere eşlik etti. Gür Akad Band, Whisky, Egoist gibi gruplarında ana kadrolarında yer aldı ve albüm çalışmaları yaptı. Cem Karaca ve Yol Arkadaşları grubunda yer alan Şeref, Cem Karaca’nın vefatı sonrası Cahit Berkay ile de “Toprak” albümünde çalıştı.

- 18 Yaş sınırı vardır.- Etkinlik düzeni ayaktadır.- Organizasyon firması etkinlik için uygun görmediği kişileri, bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT