Yunus Emre Aşka Yolculuk

Yunus Emre Aşka Yolculuk

Tarihler: 13 Aralık 2017 Çarşamba ~ 13 Aralık 2017 Çarşamba 13 Aralık 2017 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 30.00 TL İndirimli 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 13, 2017 ~ Ara 13, 2017
Serap Çiftçi, "Yunus Emre Aşka Yolculuk" konseri ile 13 Aralık'ta CRR Konser Salonu'nda...

"Aşkın aldı benden beni
Bana seni gerek seni
Ben yanarım dünü günü
Bana seni gerek seni"

Tasavvuf ve insan sevgisini anlatırken "Yaratılmışı hoş gördük yaratandan ötürü" diyebilecek kadar ince bir ruha sahip olan Yunus Emre, deniz değil okyanustur, ilahi aşkın ve Tasavvuf 'un yeryüzüne gelmiş en büyük dervişlerindendir. Selam olsun hak ile yüreği bir aşk yolunda olanlara, selam olsun Allah'ın sevgisini insanın kalbinde yakan ateş olanlara…

Türk tasavvuf edebiyatı sahasında kendine has bir tarzın kurucusu olan Yunus Emre, Ahmed Yesevî ile başlayan tekke şiiri geleneğini özgün bir söyleyişle Anadolu’da yeniden ortaya koymuştur. Yalnız halk ve tekke şiirini değil, divan şiirini de etkileyen Yunus Emre, tasavvufla beslenen dizelerinde insanın kendisiyle, nesnelerle, Allah'la olan ilişkilerini işledi, ölüm, doğum, yaşama bağlılık, İlahi adalet, insan sevgisi gibi konuları ele aldı. Çağının düşünüş biçimini ve kültürünü konuşulan dille, yalın, akıcı bir söyleyişle dile getirdi. Yunus Emre'nin şiirleri, daha söylenip yazıldığı tarihten itibaren ezberlenip okunmaya başlayarak, 14. yüzyıldan itibaren abdallar ve dervişler vasıtasıyla Osmanlı fetihlerine paralel şekilde bütün Anadolu ve Rumeli coğrafyasına yayıldı. Şiirleri aynı zamanda asırlardan beri Anadolu’da ve Rumeli’de faaliyet gösteren tarikatların ortak düşüncesi ve sesi haline gelerek, halk edebiyatının kaynağı oldu. 

Serap Çiftçi
İzmir‘de doğan Serap Çiftçi, eğitimine Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Prof. Sevda Aydan’ın öğrencisi olarak başlamış 1997 yılında mezun olmuştur. 1998 yılında Cemal Reşit Rey Operasında çeşitli müzikal konserlerde ve operalarda görev alan sanatçı, 1999 yılında Antalya Devlet Opera ve Bale’sine mezzo soprano olarak atanmıştır. Serap Çiftçi, 1999 yılından beri birçok operada solist olarak rol almış ve konserler vermiş, uluslararası birçok festivalde sahne almıştır.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT