Yuri Bashmet - Rusya Büyük Senfoni Orkestrası

Tarihler: 27 Aralık 2012 Perşembe ~ 27 Aralık 2012 Perşembe 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 103.50 TL 2. Kategori - 93.50 TL 3. Kategori - 83.50 TL 4. Kategori - 73.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve CRR Konser Salonu gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 27, 2012 ~ Ara 27, 2012

Şef: Yury Bashmet

“Novaya Rossiya” Devlet Senfoni Orkestrası resmi olarak 30 Eylül 1990 tarihinde kuruldu. Dmitry Orlov, Rusya Onur Sanatçısı; orkestranın sanat yönetimeni olarak görevlendirildi. 1993 yılında Devlet Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası adı, Gençlik Senfoni Orkestrası olarak değiştirildi. Baş sanatçı olarak Mark Gorenshtein görevlendirildi. 1994 yılı aralık ayında Devlet Gençlik Senfoni Orkestrası, Eğitim Bakanlığı bünyesinden ayrılarak Kültür Bakanlığı’na geçti. 1995 Şubat ayında orkestranın adı Rusya Devlet Senfoni Orkestrası olarak değişti. Ekim 2002’de yeniden ismi değiştirilerek Federal Devlet Kültür Enstitüsü altında Devlet Senfoni Orkestrası Novoya Rossiya oldu. Yury Bashmet, sanat direktörü ve baş şef olarak görevlendirildi. 2007 Mart ayında orkestra Rusya Federasyonu hükümetince kabul gördü. 2010 Ocak ayında orkestra Rusya Federasyonu devlet başkanı tarafından ödüllendirildi. 

Yury Bashmet

1953 yılında dünyaya gelen Yury Bashmet, hiç şüphesiz müzisyen olarak çağdaş müzikte viyolayı öncü enstrümanlardan birisi haline getirdi. 1972 yılında Lvov Özel Müzik Orta Okulu’ndan mezun oldu ve Moskova Konservatuarı’na girdi. Burada Vadim Borisovsky ve Fyodor Druzhinin’den dersler aldı. Henüz öğrenciyken Budapeşte’de düzenlenen uluslararası yarışmalarda 2.lik ödülü, 1976 yılında Münih’te düzenlenen yarışmada ise 1. lik ödülünü kazandı. Müzisyen olarak yetenekleri fark edilen sanatçı, bir Alman gazetesi tarafından ünlü sanatçı David Oistrakh ile karşılaştırıldı. Yury  Bashmet, pek çok otorite tarafından evrensel olarak saygı gören sanatçılar arasında adlandırılmaya başlandı. Solist olarak aralarında Berlin Filarmoni, Berlin Senfoni, New York Filarmoni, Bavarian Radyo Orkestrası, San Francisco Senfoni, Chicago Senfoni, Boston Senfoni, Viyana Filarmoni ve Fransa Ulusal  Orkestrası’nın da bulunduğu pek çok orkestra ile birlikte sahne aldı. Sanatçı, Alfred Schnittke, Sofia Gubaydulina, Edison Denisov, Mikhail Tariverdiyev, John Tavener, Ghia Kancheli ve Alexander Tchaikovsky gibi çağdaş bestecilerle 50 ‘nin üzerinde çalışmada yer aldı. 1992 yılında Bashmet Moskova Solistleri Oda Grubunu kurdu.  Moskova Konservatuarın’da eğitim gören yetenekli genç sanatçıları gruba dahil etti. 2008 yılında Moskovalı Solistler Bashmet ile birlikte ilk Rus oda grubu olarak Grammy Ödülü kazandı. 2002 den bu yana Bashmet, Yeni Rusya Devlet Oda Orkestrası sanat yönetmeni ve orkestra şefi olarak çalışmaktadır.  Repertuarında Rus müzik ustaları Tchaikovsky, Rachmaninov, Rimsky-Korsakov, Prokofiev ve Shostakovich; Avrupa’dan Bach, Mozart, Beethoven ve Schubert; çağdaş sanatçılar Schnittke, Gubaydulina ve Kancheli yer almaktadır. 

Program
Hektor Berlioz Alto ve orkestra icin senfoni "Harold en Italie" op.16 .
Solist - Yuri Basmet
Ara
P. Caykovsky - Senfoni N 5

- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT