Zehra Yıldız'ı Anıyoruz

Zehra Yıldız'ı Anıyoruz

Tarihler: 12 Aralık 2018 Çarşamba ~ 12 Aralık 2018 Çarşamba 19:30

Yer: Albert Long Hall Kültür Merkezi

Ücret: Tam 50.00 TL Öğrenci 10.00 TL

Nereden Alınır: Mekan Gişe

Adres: Bebek Mah. Boğaziçi Üniversitesi Nispetiye Cad. Beşiktaş İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 12, 2018 ~ Ara 12, 2018

R. Leoncavallo: Palyaço Intermezzo (Christian Koch) / A. Vivaldi: Bajazet (Il Tamerlano) operasından Irene’nin aryası “Sposa son disprezzata” (Zehra Yıldız, CD’den ses kaydı) / J. Massenet: Hérodiade operasından Hérod’un aryası “Vision fugitive” (Caner Akgün) / C. Saint-Saëns: Samson et Dalila operasından Dalila’nın aryası “Mon cœur s’ouvre à ta voix” (Barbora Fritscher Hitay) / G. Donizetti: Aşk İksiri operasından Nemorino’nun aryası “Una furtiva lagrima” (Muzaffer Soydan) / A. Dvořák: Rusalka operasından Rusalka’nın aryası “Měsíčku na nebi hlubokém” (Burcu Uyar) / J. Offenbach: Hofmann’ın Masalları’ndan Giulietta ile Nicklausse’ın düeti “Barcarolle” (Barbora Fritscher Hitay ve Burcu Uyar) /// G. Puccini: La Bohème operasından Mimi’nin aryası “Si, mi chiamano Mimi” (Burcu Uyar) / G. Puccini: La Bohème operasından Mimi ile Rodolfo’nun düeti “O soave fanciulla” (Muzaffer Soydan ve Burcu Uyar) / G. Rossini: Sevil Berberi operasından Figaro’nun aryası “Largo al factotum” (Caner Akgün) / G. Puccini: Madam Butterfly operasından Pinkerton’un aryası “Addio, fiorito asil” (Muzaffer Soydan) / R. Strauss: Ariadne auf Naxos operasından Bestecinin (Der Komponist) aryası “Sein wir wieder gut” (Barbora Fritscher Hitay) / G. Verdi: Rigoletto operasından Gilda ile Rigoletto’nun düeti “Sì! Vendetta, tremenda vendetta!” (Burcu Uyar ve Caner Akgün).

Burcu Uyar - Soprano
Soprano Burcu Uyar, konservatuvar yıllarında ödüller derleyerek dikkat çekti. Marsilya’daki bir opera stüdyosunda ses tekniğini geliştirip müzik bilgisini derinleştirdi. Fransa’da Sihirli Flüt operasında Gece Kraliçesi’ni canlandırarak ilk başrolünü seslendirdi. Fransa, İtalya ve Almanya’da temsiller gerçekleştirdi. Düzenli olarak Gece Kraliçesi (Mozart Sihirli Flüt), Lucia (G. Donizetti Lucia di Lammermoor), Violetta (Verdi La Traviata) ve Jülyet (Gounod Romeo ve Jülyet) gibi başrolleri seslendiren Uyar’ın repertuvarında 40’tan fazla başrol karakteri bulunuyor.

Caner Akgün - Bariton
Zonguldak doğumlu bariton Caner Akgün, müzik çalışmalarına Kültür Bakanlığı Çoksesli Gençlik Korosu’nda başladı. H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı’nda şan çalışmalarını Eralp Kıyıcı ve Prof. Mustafa Yurdakul ile devam ettirdi. 9. Siemens, 2007 Marie Kraja, 2008 Genç Solistler ve 7. Leyla Gencer Yarışmalarında dikkat çekti ve ödüller aldı; 2011’de Semiha Berksoy Opera Vakfı tarafından “Yılın En İyi Genç Kuşak Opera Sanatçısı” seçildi. Akgün Eylül 2007’den beri İDOB solist sanatçısıdır.

Muzaffer Soydan - Tenor
Muzaffer Soydan, müzik öğrenimine Tekirdağ Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü’nde başladı. Daha sonra MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü’ne devam etti. Elena Flipova ve Amelie Felle’nin ustalık sınıflarına katıldı. BİFO, İstanbul Senfoni ve Nâzım Hikmet Korolarında korist olarak görev aldı. 2017-2018 sezonu itibariyle İDOB Koro Sanatçı olarak göreve başladı. Soydan İDOB solist sanatçısı Caner Akın ile şan, Yekta Kara ile sahne çalışmalarını sürdürüyor.

Barbora Fritscher Hitay - Mezzo-soprano
Çek Cumhuriyeti’nden mezzo-soprano Barbora Fritscher Hitay, Ostrava Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Klemens Slowioczek ile çalıştı. Kuzey Bohemya Opera ve Balesi’nde ve Almanya Freiberg şehrindeki Orta Saksonya Operası’nda solist olarak söyledi. Repertuvarında Oktavian, Hänsel, Romeo, Cherubino, Nicklausse ve Orlofsky gibi erkek rollerinin yanı sıra; Dorabella, Dulcinée, Fenena, Maddalena, Olga ve Polina gibi kadın rolleri de bulunan sanatçı 2017 itibariyle İDOB solistidir.

Christian Koch - Piyano
Avusturyalı piyanist ve org sanatçısı Christian Koch 15 yaşından beri lied, opera ve kilise eserlerinde şancılara eşlik ediyor. Bu alanda uzmanlaşmış ve saygınlık kazanmış bir isim. Ayrıca bir vokal koçu ve mentör. Yıllarca Nikolaus Harnoncourt, Daniel Harding, Réné Jacobsi Pierre Boulez ve Valery Gergiev gibi şeflerin opera temsillerinde, onların sağ kolu olmuş bir korrepetitör. Koch, Eylül 2017’den beri Özel Viyana Müzik ve Sanat Üniversitesi’nde (MUK) vokal topluluk ve vokal eşliği başlıkları altında ders vermekte.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT