Orman Okulu

Orman Okulu

Adres: Pehlivan Cad. No:147 Kabakoz Mahallesi Şile İstanbul

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 1, 2016

Amerika, Kanada ve Avrupa’da birçok ülkede 5-11 yaş aralığındaki çocukların ilköğretim müfredat programlarıyla birlikte yürütülen, fiziksel ve mental gelişimlerine olan katkısı bilimsel olarak ispatlanmış, “Orman Okulu” 6 Kasım Pazar günü Şile’ nin Kabakoz Köyü’nde açılıyor.

Orman Okulu, tüm aktivitelerle çocukların kişisel, sosyal ve duygusal becerilerini geliştirmek ve onların özgüvenli, cesur, risk alan, kara verme becerisi gelişmiş, iletişimi kuvvetli, takım ruhuna sahip bireyler olarak büyümelerini sağlamaktadır. Çocukların görme, işitme, dokunma, hissetme, duyma gibi temel duyularına derinlik kazandırılması hedeflenerek açılan Orman Okulu modeli ile çocuklar hem okullarında hem sosyal yaşantılarında başarılı olmalarının temeli atılmaktadır.

Haftasonları Kur’ lar halinde gerçekleşen modelde çocuklar; bazen ormanda minik bir canlının nasıl beslendiğini izliyor bazen de gerçek bir kümeste tavuklara yem atıp, inekten süt sağacak. Bazen kaya tırmanışı yapıp, bazen de yön kabiliyetlerini geliştirmek için ormanda hazine avına çıkacaklar.

Tarımsal, sanatsal ve outdoor sporlar Şile Orman Okulu’nda

Şile Orman Okulu; tarımsal, sanatsal ve outdoor spor faaliyetleri olmak üzere temelde üç farklı deneyim noktasından yola çıkmaktadır. Tüm bu faaliyetlerdeki ana hedef çocuğun kontrollü deneyimler yaşamasına izin vermektir. Çocuklar farklı iç ve dış mekan atölye derslerinde, teknolojiden uzak, öğrenerek, sorgulayarak, anlayarak ve uygulayarak doğanın gücüyle motive olacaklar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT