Antalya Kum Heykel Müzesi

Tarihler: 30 Nisan 2018 Pazartesi ~ 30 Nisan 2018 Pazartesi 30 Nisan 2018 19:00

Yer: Sandland Lara

Ücret: 1. Kategori - Tam 15.00 TL,Öğrenci(8-18 Yaş) 12.00 TL,Çocuk (3-7 Yaş) 10.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 30, 2018 ~ Nis 30, 2018
Antalya Kum Heykel Müzesi, tüm meraklıları için kapılarını açıyor.

Ziyaret saatleri
01 Mayıs – 30 Kasım  09:30 – 23:00
1 Aralık – 30 Nisan  09:00 – 19:00

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali (SANDLAND) devasa boyutlarda yüzlerce kum heykelin sergilendiği, alan genişliği, katılan sanatçı sayısı ve kullanılan kum miktarı gibi özellikleriyle dünyanın en büyük kum heykel etkinlikleri arasında yer almaktadır. TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Antalya Tanıtım Vakfı ve Antalya Gazeteciler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu pek çok kurum ve kuruluş tarafından desteklenen etkinlik Global Design Art Works tarafından düzenlenmektedir.

Kum heykel sanatı son yıllarda dünyada yeni yeni yaygınlaşan özel bir ephemeral (geçici) sanat türüdür. Alternatif sanatlar kapsamında yer alan kum heykel etkinliklerinde sadece su ve kum kullanılmaktadır. Kum Heykeltıraşlar yapılan heykelin boyutları da göz önünde tutularak çalışmalarını solo ya da 2-3 kişiden oluşan ekipler halinde yürütürler. Sonuçta ise ortaya yüzlerce ton ağırlığında, metrelerce uzunluk ve yüksekliğe sahip sadece suyun ve kumun kullanıldığı muhteşem eserler ortaya çıkar. Kum Heykel Sanatı hiçbir şeyin kalıcı olmadığı ve her şeyin bir gün yok olacağı felsefesini taşır. Bu yüzden izleyenleri hayrete düşüren bu eşsiz eserler kısa bir dönem sergilendikten sonra yıkılarak 
tamamen ortadan kaldırılırlar.

Antalya'nın dünyaca ünlü Lara Sahil Bandında 10 bin metrekare alanda, yaklaşık 10 bin ton nehir kumu kullanılarak, dünyanın birçok ülkesinden katılan profesyonel kum heykel sanatçılarının yaklaşık 3 hafta süren performansları neticesinde yaratılan muhteşem eserler her gün 09.30-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Artık gelenekselleşen 
etkinlik her yıl artan ilgi ve ziyaretçisiyle Antalya ve Türkiye'nin en önemli kültür-sanat etkinlikleri arasına girmiştir.

Sanatın en doğal, en muhteşem ve en eğlenceli halini yansıtan bu eşsiz etkinlik her yıl farklı bir temada düzenlenmektedir. 2017 teması ''2017 teması "Dünya Harikaları ve Mitoloji" olarak belirlenen festival aynı zamanda pek çok ilginç aktivite ve etkinliğe de ev sahipliği yapmaktadır.

7'den 70'e herkese hitap eden etkinlikte ziyaretçiler özel olarak oluşturulan workshop alanında heykeltıraşlar eşliğinde bu ilginç sanatla tanışıp kendi eserlerini ortaya koyabiliyorlar. Ayrıca Kum Heykel Festivali özel workshop alanlarının yanı sıra atv safari, paramotor paraşüt ve benzeri etkinliklerin yer aldığı festival alanı ziyaretçilere unutamayacakları bir gün
geçirebilme fırsatı sunuyor.

Dünyada bu tür bir etkinlikte ilk kez kullanılan led aydınlatma sistemi ile ışıklandırılan devasa boyuttaki heykeller ve tema çerçevesinde yayınlanan müzik yayınıyla adeta masalsı bir havaya bürünüyor. Her gece merak edenler için heykellerin yapım aşamalarının gösterildiği sinevizyon gösterimi yapılmaktadır. Ayrıca dünyada ilk kez düzenlenen video mapping show ile bir kum heykelin adeta canlandığına tanık olacaksınız.

- Bilet belirtilen tarih ve saatler arasında 1 kez giriş hakkı sağlar. - Antalya Kum Heykel Müzesi 1 Mayıs – 30 Kasım tarihleri arasında 09:30 – 23:00 saatlerinde, 1 Aralık – 30 Nisan tarihleri arasında 09:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. - 0-2 Yaş çocuklar ebeveynlerinin yanında ücretsizdir.  - İndirimli bilet satın alan kişilerin, etkinlik alanına giriş esnasında yararlandıkları indirimi belgeleyen, geçerli bir kimlik kartı ibraz etmesi gerekmektedir. - Hava koşullarından kaynaklanan olumsuzluklar sonucu meydana gelecek teknik sorunlarda ve bu gibi nedenlerle etkinlik alanının kısmen veya tamamen geçici bir süre ziyarete kapatılması nedeniyle, organizasyon firması tarafından sorumluluk kabul edilmemektedir.- Öğrenci bileti (8-18 Yaş), çocuk bileti (3-7 Yaş) için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT