Diana Thater: Kaçak Dünya

Tarihler: 18 Şubat 2018 Pazar ~ 18 Şubat 2018 Pazar 18 Şubat 2018 10:00

Yer: Borusan Contemporary

Ücret: - Tam 10.00 TL İndirimli 5.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Baltalimanı Hisar Cad. Perili Köşk No:5 Rumeli Hisarı Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 393 52 00

Web: http://www.borusancontemporary.com

E Posta: info@borusancontemporary.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 18, 2018 ~ Şub 18, 2018
Borusan Contemporary, yeni sezona iki sergiyle başlıyor.

Diana Thater İstanbul’da...

Borusan Contemporary yeni sanat sezonuna 16 Eylül’de açılacak iki sergiyle başlayacak. İlki, ünlü sanatçı Diana Thater’ın soyu tükenmekte olan hayvanları tehdit eden kaçak avcılığa çağdaş sanat penceresinden baktığı A Runaway World - Kaçak Dünya adlı sergisi. İkinci sergi ise küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’in yaptığı, Oktay Rifat’tan aldığı ilhamla çağdaş sanatın farklı deneylerini bir araya getirecek Ağaç, Gölge, Deniz, Ay.

"Ünlü ABD’li çağdaş sanatçı Diana Thater’ın 16 Eylül 2017 - 18 Şubat 2018 tarihleri arasında İstanbul’da, Perili Köşk’te sergilenecek olan A Runaway World adlı sergisi, Borusan Contemporary Sanat Yönetmeni Kathleen Forde ile The Mistake Room'un Yöneticisi ve Sanat Direktörü Cesar Garcia tarafından hazırlandı. Sergi beş adet video temelli enstalasyondan oluşuyor.

15. İstanbul Bienali bünyesinde sanatseverlerin ilgi ve beğenisine sunulacak Diana Thater: Runaway World, ilk olarak Los Angeles'daki Mistake Room tarafından hazırlanmış ve 2017 yılının ilkbaharında sergilenmişti. Borusan Contemporary’de, kaçak avcılık yüzünden yakın gelecekte soyu tükenme tehlikesi altında olan hayvanların durumunu inceleyen bu işlerin geniş bir tekrarı sunulacak. 

Kathleen Forde, "İstanbul’da Diana Thater: A Runaway World'ün geniş bir versiyonunu sunmaktan çok memnunuz. Diana'nın tehlikede olan türlerin ve çevrelerinin kırılganlığını tasvir eden enstalasyonları, geleceğimizle ilgili canlı öngörüler ve eylem çağrılarıdır” dedi. Açıklamalarına “Üçü halihazırda sergilenmekte olan bu beş eser, sanatçının çevre sorunlarına yaklaşımını anlatıyor. Daha önce sergilenen As Radical As Reality – Gerçek Kadar Radikal (2017) ve  A Runaway World  - Kaçak Dünya (2017) adlı eserler, The Mistake Room tarafından adı yine A Runaway World olan ve 2017 baharında düzenlenen sergi için sipariş edilmişti. Yeni enstalasyonlar ise kaçak avcılar tarafından fildişi için avlanan fillerin videoları, boynuzları için nesli tükenene kadar avlanan bir tür olan Kuzey Beyaz Gergedanı’nın son örneğinin ve bu türün yaşadığı arazinin görüntülerinden oluşuyor” diye devam eden Forde, “Thater ve ekibi silahlı muhafızların koruduğu alanlarda yaşayan bu canlılara eşi benzeri görülmemiş bir erişim elde etti. Videolar, sürükleyici ve hatta rahatsız edici bir deneyim yaratmak için sanatçı tarafından özel olarak tasarlanmış ‘X’ şeklindeki ekranlara yansıtılıyor” diye ekledi. Kathleen Forde ayrıca, İstanbul'daki amiral gemilerinde sanatseverlerin huzuruna çıkmaktan heyecan duyduklarını söyledi.

Oktay Rifat’ın izinde: Ağaç, Gölge, Deniz, Ay
Borusan Contemporary’de görülecek bir diğer sergi olan ve küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’in yaptığı Ağaç, Gölge, Deniz, Ay’da ise, izleyiciye yeni medya sanatının Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nda yer alan çarpıcı örnekleri sunulacak. Sergi çıkış noktasını, bir Necmi Sönmez klasiği olarak yine edebiyattan alıyor. Sönmez’e bu defa ilham veren eser ise modern Türk şiirinin ayrı, aykırı temsilcisi Oktay Rifat’ın ilk kitabında yer alan Bir Şehri Bırakmak adlı şiiri:

Ağaca söyle
Gölgesini getirsin bana yolluk
Sokağı ve denizi isterim pencereden
Senden çörek isterim
Ay biçiminde

Sergi ağırlıklı olarak dijital tekniklerle üretilmiş video, yerleştirme, fotoğraf, video heykeli, ışık objesi ve ses düzenlemelerinden yola çıkarak çağdaş sanatın farklı deneylerini bir araya getirecek. Kendisi de resim yapan bir şair olarak Oktay Rifat, sözcüklere dayalı imgeler üretmişti. Borusan Contemporary’deki bu sergi, şiirsel imge ile görsel imgeyi bir araya getirirken farklı bir izlek oluşturarak, bilinmeyen, denenmemiş ve farklı birliktelikleri büyüteç altına almayı hedefliyor. Sadece şiir tutkunları değil, sanat izleyicisini de “patika yollarına” davet eden Ağaç, Gölge, Deniz, Ay, yaratıcı düşüncenin erdemini ön plana çıkaran bir yapıya sahip."

- Sergiler 18 Şubat 2018 Pazar akşamına kadar ziyaret edilebilecek. - Ziyaret Saatleri: Borusan Contemporary yalnızca hafta sonları 10.00–19.00 arası açıktır.- İndirimli: 12 yaş üstü öğrenciler, öğretim görevlileri, 60 yaş ve üzeri ziyaretçiler- Grup İndirimi: 10 kişi ve üstü için geçerlidir.- Ücretsiz: Engelliler ve her engelliye refakat eden bir kişi, 12 yaş ve altı çocuklar ve onlara refakat eden bir kişi, basın mensupları, ICOM kart sahipleri ve kokartlı rehberler

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT